Osrednja vsebina
SI   EN  

Obvestilo

Zaradi umirjanja epidemiološke situacije so obiski pri bolnikih v Splošni bolnišnici Novo mesto zopet dovoljeni eni zdravi osebi na dan, za največ 15 minut, v času od 15. ure do 16. ure.
 
Vsi obiskovalci morajo biti zdravi, brez akutnih infektivnih obolenj. Zaradi varnosti bolnikov je priporočljiva uporaba zaščitne maske. 
 
Preberi več
Ne prikazuj več

Projekt INTERREG + HEALTH 2017 -2019

Projekt Izboljšanje dostopa do zdravstvenih storitev preko krepitve čezmejnega sodelovanja SLO –HR

Vodilni partner: Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera 
Splošna bolnišnica Novo mesto kot aktivni partner projekta
Začetek: avgust 2017
Zaključek: julij 2019

Namen: izboljšati dostop do zdravstvenih storitev s krepitvijo čezmejnega sodelovanja institucij na področju zdravstva.
 V Malem Lošinju je od 12. do 14. junija 2019 potekala zaključna konferenca projekta +Health programa čezmejnega sodelovanja INTERREG V-A Slovenija – Hrvaška v vrednosti skoraj 870 tisoč evrov, ki združuje osem hrvaških in slovenskih partnerjev s področja zdravstva, turizma in izobraževanja. Na hrvaški strani je to Klaster zdravstvenega turizma PGŽ kot vodilni partner, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, Dom zdravlja PGŽ in Medicinska fakulteta na Reki ter na slovenski strani Univerza v Mariboru – Fakulteta za logistiko, Zdravstveni dom Ilirska Bistrica, Zdravstveni dom Ljutomer in Splošna bolnišnica Novo mesto ter pridruženi partnerji Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije, Primorsko-goranska županija in Det Norske Veritas Adriatica.

Na konferenci so bile predstavljene študije in raziskave narejene v okviru tega projekta, še posebej Strategija čezmejne destinacije zdravlja +Health z akcijskim načrtom, in certifikat kakovosti Certifikat destinacije zdravlja +Health, v okviru katerega bosta v prvem postopku certificirana Dom zdravlja Primorsko-goranske županije in Zdravstveni dom Ilirska Bistrica ter izobraženi delavci insititucij povezanih v Čezmejni center odličnosti +Health. Pomembni dosežki projekta so tudi dobava medicinskih pripomočkov in izobraževanje občanov o temah s področja zdravja in vzpostavljena IT aplikacija.

Več informacij na povezavi:
http://www.si-hr.eu/si2/2019/06/14/zakljucna-konferenca-projekta-health-programa-cezmejnega-sodelovanja-interreg-v-a-slovenija-hrvaska/
www.cross-health.com/

Kje se nahajam? DomovO bolnišniciStrokovna javnostProjektna pisarnaProjektiProjekt INTERREG + HEALTH 2017 -2019
130let delovanja
385postelj
1200več kot 1200 zaposlenih
69%zasedenost postelj
166100obiskov letno v ambulantah
18227operacij letno
1200porodov letno
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Pomanjšaj velikost pisave (-) Povečaj velikost pisave (+)

Barva ozadja in pisave

Izključi prikaz za slabovidne ×


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE