Projekt Izboljšanje dostopa do zdravstvenih storitev preko krepitve čezmejnega sodelovanja SLO –HR

Vodilni partner: Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera 
Splošna bolnišnica Novo mesto kot aktivni partner projekta
Začetek: avgust 2017
Zaključek: julij 2019

Namen: izboljšati dostop do zdravstvenih storitev s krepitvijo čezmejnega sodelovanja institucij na področju zdravstva.
 V Malem Lošinju je od 12. do 14. junija 2019 potekala zaključna konferenca projekta +Health programa čezmejnega sodelovanja INTERREG V-A Slovenija – Hrvaška v vrednosti skoraj 870 tisoč evrov, ki združuje osem hrvaških in slovenskih partnerjev s področja zdravstva, turizma in izobraževanja. Na hrvaški strani je to Klaster zdravstvenega turizma PGŽ kot vodilni partner, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, Dom zdravlja PGŽ in Medicinska fakulteta na Reki ter na slovenski strani Univerza v Mariboru – Fakulteta za logistiko, Zdravstveni dom Ilirska Bistrica, Zdravstveni dom Ljutomer in Splošna bolnišnica Novo mesto ter pridruženi partnerji Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije, Primorsko-goranska županija in Det Norske Veritas Adriatica.

Na konferenci so bile predstavljene študije in raziskave narejene v okviru tega projekta, še posebej Strategija čezmejne destinacije zdravlja +Health z akcijskim načrtom, in certifikat kakovosti Certifikat destinacije zdravlja +Health, v okviru katerega bosta v prvem postopku certificirana Dom zdravlja Primorsko-goranske županije in Zdravstveni dom Ilirska Bistrica ter izobraženi delavci insititucij povezanih v Čezmejni center odličnosti +Health. Pomembni dosežki projekta so tudi dobava medicinskih pripomočkov in izobraževanje občanov o temah s področja zdravja in vzpostavljena IT aplikacija.

Več informacij na povezavi:
http://www.si-hr.eu/si2/2019/06/14/zakljucna-konferenca-projekta-health-programa-cezmejnega-sodelovanja-interreg-v-a-slovenija-hrvaska/
www.cross-health.com/ 

Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

Dekorativni element

Dekorativni element

394
postelj
22.716
bolnikov
71,09 %
zasedenost postelj
4,34 dneva
povprečna ležalna doba
157.159
obiskov
16.457
operacij
1180
porodov
© Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki | Nastavitve
Dekorativni element
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE