Osrednja vsebina
SI   EN  

Obvestilo

Zaradi umirjanja epidemiološke situacije so obiski pri bolnikih v Splošni bolnišnici Novo mesto zopet dovoljeni eni zdravi osebi na dan, za največ 15 minut, v času od 15. ure do 16. ure.
 
Vsi obiskovalci morajo biti zdravi, brez akutnih infektivnih obolenj. Zaradi varnosti bolnikov je priporočljiva uporaba zaščitne maske. 
 
Preberi več
Ne prikazuj več

Raziskovalna dejavnost

V 130-letni zgodovini Splošne bolnišnice Novo mesto se prepletajo izjemni dosežki v medicinski stroki  s tradicijo neprekinjenega raziskovalnega dela in inovacij. Kot organizacija, vpisana v evidenco raziskovalnih organizacij Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (št. 3824) leta 2017, je Splošna bolnišnica Novo mesto postala simbol nenehnega razvoja in zavezanosti k izboljševanju zdravstvenih storitev.
 
Naše raziskovalno delo se ne omejuje zgolj na klinične študije, temveč zajema širok spekter razvojnih aktivnosti, usmerjenih v izobraževanje zaposlenih in napredek v medicini. To delo je ključni del naše identitete, ki ne samo oblikuje, ampak tudi nadgrajuje našo vlogo v zdravstveni skupnosti.
 
Cilji naše raziskovalne skupine, ki so bili zastavljeni konec leta 2017, vključujejo povečanje števila raziskovalcev, citatov, aplikativnih študij in projektov, ter skrbno prijavljanje na razpise in pozive ARIS. Spodbujanje zaposlenih k raziskovalnemu delu je pomemben del naše strategije, saj to prispeva k dinamičnemu in inovativnemu delovnemu okolju.
 
V sklop raziskovalnega delovanja SB Novo mesto se štejejo tudi raziskave podiplomskih študentov.
 
Naša prizadevanja so vidna v nenehnem napredovanju medicinske znanosti in tehnologije ter v apliciranju teh dosežkov v klinično prakso. Sodelovanje z različnimi raziskovalnimi ustanovami, fakultetami in univerzitetnimi klinikami krepi našo mednarodno raziskovalno vlogo.
 
Raziskovalno delo v Splošni bolnišnici Novo mesto je več kot le del naše zgodovine; je zaveza prihodnosti in neprekinjenemu iskanju novih znanj in rešitev v medicini. Zavedamo se, da je vsak dan nov korak v neznano, poln izzivov, ki jih z veseljem sprejemamo z enim samim ciljem - izboljšati zdravje in dobrobit naših pacientov.
 
Usklajen pristop med teoretičnim raziskovanjem in klinično implementacijo utrjuje našo vlogo kot vodilne institucije v medicinskem raziskovanju in inovacijah. Zavezani smo neprekinjenemu razvoju novih medicinskih rešitev, ki ne le izboljšujejo kakovost življenja naših pacientov, ampak tudi prispevajo k širšemu napredku v zdravstveni znanosti. Naš cilj je nespremenjen: neustavljivo iskanje znanja in odkritij, ki bodo oblikovala boljšo prihodnost v medicini za vse.
 
V tem procesu igra ključno vlogo vsak član naše raziskovalne ekipe. Zdravniki, medicinske sestre, tehnično osebje in drugi sodelavci prispevajo s svojim znanjem, veščinami in izkušnjami k ustvarjanju bogatega raziskovalnega okolja, ki spodbuja inovacije in klinični razvoj. Njihova predanost in sodelovanje so temeljni steber našega uspeha.
 
mag. Ljubinka Počrvina
Vodja raziskovalne dejavnosti
 
asist. dr. Gabrijela Simetinger, dr. med., spec. ginekologije in porodništva
Vodja kliničnih raziskav

Kje se nahajam? DomovO bolnišniciStrokovna javnostRaziskovalna dejavnost
130let delovanja
385postelj
1200več kot 1200 zaposlenih
69%zasedenost postelj
166100obiskov letno v ambulantah
18227operacij letno
1200porodov letno
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Pomanjšaj velikost pisave (-) Povečaj velikost pisave (+)

Barva ozadja in pisave

Izključi prikaz za slabovidne ×


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE