Osrednja vsebina
SI   EN  

Obvestilo

Zaradi umirjanja epidemiološke situacije so obiski pri bolnikih v Splošni bolnišnici Novo mesto zopet dovoljeni eni zdravi osebi na dan, za največ 15 minut, v času od 15. ure do 16. ure.
 
Vsi obiskovalci morajo biti zdravi, brez akutnih infektivnih obolenj. Zaradi varnosti bolnikov je priporočljiva uporaba zaščitne maske. 
 
Preberi več
Ne prikazuj več

Priprava na porod in starševstvoSplošna bolnišnica Novo mesto nudi nosečnicam, ki se odločajo za porod v naši porodnišnici, predavanja z različnimi vsebinami. V sklopu predavanj vas seznanimo s potekom poroda, poporodnim obdobjem, nego novorojenčka, rokovanjem z novorojenčkom, dojenjem ter drugimi pomembnimi informacijami o naši porodnišnici. 
 

Udeležbo priporočamo že od prvega tromesečja nosečnosti, kjer se lahko seznanite s temo “Varna telesna aktivnost v nosečnosti in po porodu”. Vseh predavanj pa se lahko udeležite tudi po dopolnjenem 30. tednu nosečnosti.


Predavanja se priporočajo tako nosečnicam kot bodočemu očetu. Sama prisotnost partnerja na predavanjih sicer ni pogoj za prisotnost pri porodu, je pa zelo zaželeno, da vsebine poslušata skupaj, saj se bosta tako lažje pripravila na porod in novorojenčka.
 

Vsa predavanja so brezplačna in se odvijajo v živo ob 15. uri v prenovljenih prostostih Restavracije SBNM, in sicer v sejni sobi RESTAVRACIJE SBNM. Po vstopu v restavracijo se orientirate desno do konca avle, kjer je na levi strani označena sejna soba v kateri počakate do prihoda predavateljice.

V mesecu juniju 2024 so predvidena po naslednjem urniku:

  • Priprava na porod: SREDA, 5.6.2024
  • Novorojenček in prvi dnevi v porodnišnici: TOREK, 11.6.2024
  • Varna telesna aktivnost v nosečnosti in po porodu: TOREK, 18.6.2024
  • Handling novorojenčka: SREDA, 19.6.2024
  • Nega novorojenčka in matere po porodu: PONEDELJEK, 24.6.2024

 

Priprava na porod in starševstvo zajema naslednja predavanja, ki se odvijajo po ustaljenem mesečnem razporedu:
  • Priprava na porod: vsako 1. sredo v mesecu, predavajo babice iz porodnega bloka. Po predavanju je možen tudi ogled porodne sobe, v kolikor zasedenost porodnega bloka to omogoča.
  • Novorojenček in prvi dnevi v porodnišnici: vsak 2. torek v mesecu, predava Lidija Žalec, dr. med., spec. pediatrije, IBCLC.
  • Varna telesna aktivnost v nosečnosti in po porodu: vsak 3. torek v mesecu, predava Valentina Vrbinc, dipl. fizioterapevtka. Vsem nosečnicam zelo priporočamo, da pridobijo uporabne in strokovne informacije o svojem telesu tako v nosečnosti kot tudi po porodu.
  • Handling novorojenčka: vsako 3. sredo v mesecu, predava Mojca Srovin, viš. fizioterapevtka, RNO terapevt.
  • Nega novorojenčka in matere po porodu: vsak 4. ponedeljek v mesecu, predava Edita Dolmovič, dipl. babica.
Udeležbo na  predavanjih toplo priporočamo.Prijavite se na mail z naslovom sola-za-starse@sb-nm.si . V sporočilo nam zapišite vaše in partnerjevo ime, priimek in datum rojstva. Mi vam bomo posredovali točne termine predavanj. Na ta spletni naslov lahko babicam pošljete tudi morebitna vprašanja.

Dodatno gradivo za prebiranje:

Nosečnost – Zdaj.net

Plakat Telesna dejavnost med nosečnostjo

Porod in poporodno obdobje – Zdaj.net

Kje se nahajam? DomovOddelkiOddelek za ginekologijo in porodništvoPriprava na porod in starševstvo
130let delovanja
385postelj
1200več kot 1200 zaposlenih
69%zasedenost postelj
166100obiskov letno v ambulantah
18227operacij letno
1200porodov letno
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Pomanjšaj velikost pisave (-) Povečaj velikost pisave (+)

Barva ozadja in pisave

Izključi prikaz za slabovidne ×


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE