Osrednja vsebina
SI   EN  

Obvestilo

Zaradi umirjanja epidemiološke situacije so obiski pri bolnikih v Splošni bolnišnici Novo mesto zopet dovoljeni eni zdravi osebi na dan, za največ 15 minut, v času od 15. ure do 16. ure.
 
Vsi obiskovalci morajo biti zdravi, brez akutnih infektivnih obolenj. Zaradi varnosti bolnikov je priporočljiva uporaba zaščitne maske. 
 
Preberi več
Ne prikazuj več

Poslanstvo, vizija, vrednote

"Za vse, ki boste prišli v naš zavod in potrebovali naše storitve, bomo poskrbeli kot za naše najdražje."

Poslanstvo

SB Novo mesto je osrednja zdravstvena ustanova v regiji oz. četrta največja bolnišnica v državi, ki na sekundarni ravni zagotavlja zdravstvene storitve za približno 190.000 prebivalcev jugovzhodne regije in širše. Bolnišnica je družbeno odgovorna in osredotočena na izvajanje kakovostne, varne in dostopne zdravstvene oskrbe v okviru zagotovljenih virov.
 
Prednostna naloga SB Novo mesto je stalno izboljševanje zdravstvenega varstva in varnosti pacientov, kar bolnišnica zagotavlja prek uporabe in ohranjanja standardov ISO 9001:2015, akreditacije bolnišnice, certifikata na področju varne hrane HACCP, certifikata v oskrbi s perilom RAL- GZ 992/1 ter RAL-GZ 992/2, s certifikati Novorojenčku prijazna porodnišnica ter Dojenju prijazna zdravstvena ustanova. Sestavni del celovitega sistema obvladovanja kakovosti je tudi strategija zagotavljanja nekrivdne kompenzacije za neželene preprečljive dogodke. Bolnišnica izboljšuje svoje procese tudi na osnovi ugotovitev letnih anket tako zaposlenih kot pacientov in poslovnih partnerjev.

Vizija

Naša vizija je »postati bolnišnica, primerljiva evropskim bolnišnicam in ena najboljših slovenskih bolnišnic«. Najpomembnejši cilj je pridobivanje zaupanja bolnikov, zagotavljanje njihovega dobrega počutja in doseganje zadovoljstva z našim prijaznim odnosom in z visoko kakovostjo storitev.

Naše vrednote: 

  • dostopnost zdravstvenih storitev
  • zavzetost in strokovnost zaposlenih
  • kakovost in varnost zdravstvene obravnave
  • prijazna in profesionalna konunikacija
  • ustrvarjalnost in razvoj

Kje se nahajam? DomovO bolnišniciPoslanstvo, vizija, vrednote
130let delovanja
385postelj
1200več kot 1200 zaposlenih
69%zasedenost postelj
166100obiskov letno v ambulantah
18227operacij letno
1200porodov letno
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Pomanjšaj velikost pisave (-) Povečaj velikost pisave (+)

Barva ozadja in pisave

Izključi prikaz za slabovidne ×


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE