Osrednja vsebina
SI   EN  

Obvestilo

Zaradi beleženja vse večjega števila respiratornih okužb na več oddelkih v bolnišnici obiski začasno pri pacientih v bolnišnici niso dovoljeni. Dovoljeni so samo pri kritično bolnih pacientih z dovolilnico lečečega zdravnika.
 
Izjema sta Oddelek za ginekologijo in porodništvo ter Oddelek za pediatrijo.
 
Preberi več
Ne prikazuj več

Bolnišnica in zaposleni v okolju

V Splošni bolnišnici Novo mesto verjamemo v trajnostno partnerstvo z našim okoljem, saj smo prepričani, da je povezovanje ključno za izboljšanje kakovosti življenja naših pacientov in širše skupnosti.

Naše glavne strateške aktivnosti so:
  • Sodelovanje z nacionalno, regionalno in lokalno skupnostjo: krepitev zdravja prebivalcev je naša skupna odgovornost. Z združenimi močmi sodelujemo z nacionalnimi, regionalnimi in lokalnimi nivoji skupnosti, da razvijamo in izvajamo programe za izboljšanje zdravja.
  • Razvoj partnerskega sodelovanja na nacionalni ravni: gradimo mostove med različnimi sektorji na nacionalni ravni, kar omogoča izmenjavo znanj, izkušenj in inovacij ter spodbuja celostni pristop k zdravstveni oskrbi.
  • Sodelovanje z NVO in društvi: verjamemo v moč civilne družbe. Sodelujemo z nevladnimi organizacijami in društvi, da skupaj oblikujemo boljšo skupnost in omogočimo podporo tistim, ki jo potrebujejo.
  • Sodelovanje z izobraževalnimi ustanovami: Splošna bolnišnica Novo mesto je učna baza za različne izobraževalne ustanove v lokalnem okolju in širše. Zaposleni bolnišnice so vključeni v izobraževalni sistem kot predavatelji in mentorji.
  • Mednarodno sodelovanje: vzpostavljamo mrežo partnerjev iz različnih držav ter aktivno sodelujemo v projektih, ki so financirani iz EU skladov.

Dan odprtih vrat: Skupaj v zdravstvu - več zdravja v skupnosti

Že od leta 2017 v SB NM tradicionalno organiziramo Dan odprtih vrat, ki je v prvi vrsti namenjen članom regijskih društev in njihovim predstavitvam. V letu 2023 smo dogodek organizirali v sodelovanju z Zvezo organizacij pacientov Slovenije in Zdravstvenim domom Novo mesto.

Prostovoljstvo v SB NM

Prostovoljstvo ima v Sloveniji resnično dolgo tradicijo, je pomemben socialni korektiv družbe, prispeva k povezovanju organizacij in ljudi v lokalnih skupnostih ter jim omogoča, da si skozi prostovoljno delo pridobijo neprecenljive izkušnje za vse življenje. V bolnišnici poteka prostovoljstvo v povezavi s Srednjo zdravstveno in kemijsko šolo Novo mesto, Gimnazijo Novo mesto, odraslimi prostovoljci in Slovensko filantropijo. Prostovoljstvo v SB NM je primer dobre prakse, zato svoje delo predstavljajo v ožjem in širšem okolju ter tudi izven naših meja.

Kje se nahajam? DomovO bolnišniciBolnišnica in zaposleni v okolju
130let delovanja
385postelj
1200več kot 1200 zaposlenih
69%zasedenost postelj
166100obiskov letno v ambulantah
18227operacij letno
1200porodov letno
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Pomanjšaj velikost pisave (-) Povečaj velikost pisave (+)

Barva ozadja in pisave

Izključi prikaz za slabovidne ×


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE