Osrednja vsebina
SI   EN  

Obvestilo

Zaradi umirjanja epidemiološke situacije so obiski pri bolnikih v Splošni bolnišnici Novo mesto zopet dovoljeni eni zdravi osebi na dan, za največ 15 minut, v času od 15. ure do 16. ure.
 
Vsi obiskovalci morajo biti zdravi, brez akutnih infektivnih obolenj. Zaradi varnosti bolnikov je priporočljiva uporaba zaščitne maske. 
 
Preberi več
Ne prikazuj več

Bolnišnica in zaposleni v okolju

V Splošni bolnišnici Novo mesto verjamemo v trajnostno partnerstvo z našim okoljem, saj smo prepričani, da je povezovanje ključno za izboljšanje kakovosti življenja naših pacientov in širše skupnosti.

Naše glavne strateške aktivnosti so:
  • Sodelovanje z nacionalno, regionalno in lokalno skupnostjo: krepitev zdravja prebivalcev je naša skupna odgovornost. Z združenimi močmi sodelujemo z nacionalnimi, regionalnimi in lokalnimi nivoji skupnosti, da razvijamo in izvajamo programe za izboljšanje zdravja.
  • Razvoj partnerskega sodelovanja na nacionalni ravni: gradimo mostove med različnimi sektorji na nacionalni ravni, kar omogoča izmenjavo znanj, izkušenj in inovacij ter spodbuja celostni pristop k zdravstveni oskrbi.
  • Sodelovanje z NVO in društvi: verjamemo v moč civilne družbe. Sodelujemo z nevladnimi organizacijami in društvi, da skupaj oblikujemo boljšo skupnost in omogočimo podporo tistim, ki jo potrebujejo.
  • Sodelovanje z izobraževalnimi ustanovami: Splošna bolnišnica Novo mesto je učna baza za različne izobraževalne ustanove v lokalnem okolju in širše. Zaposleni bolnišnice so vključeni v izobraževalni sistem kot predavatelji in mentorji.
  • Mednarodno sodelovanje: vzpostavljamo mrežo partnerjev iz različnih držav ter aktivno sodelujemo v projektih, ki so financirani iz EU skladov.

Dan odprtih vrat: Skupaj v zdravstvu - več zdravja v skupnosti

Že od leta 2017 v SB NM tradicionalno organiziramo Dan odprtih vrat, ki je v prvi vrsti namenjen članom regijskih društev in njihovim predstavitvam. V letu 2023 smo dogodek organizirali v sodelovanju z Zvezo organizacij pacientov Slovenije in Zdravstvenim domom Novo mesto.

Prostovoljstvo v SB NM

Prostovoljstvo ima v Sloveniji resnično dolgo tradicijo, je pomemben socialni korektiv družbe, prispeva k povezovanju organizacij in ljudi v lokalnih skupnostih ter jim omogoča, da si skozi prostovoljno delo pridobijo neprecenljive izkušnje za vse življenje. V bolnišnici poteka prostovoljstvo v povezavi s Srednjo zdravstveno in kemijsko šolo Novo mesto, Gimnazijo Novo mesto, odraslimi prostovoljci in Slovensko filantropijo. Prostovoljstvo v SB NM je primer dobre prakse, zato svoje delo predstavljajo v ožjem in širšem okolju ter tudi izven naših meja.

Kje se nahajam? DomovO bolnišniciBolnišnica in zaposleni v okolju
130let delovanja
385postelj
1200več kot 1200 zaposlenih
69%zasedenost postelj
166100obiskov letno v ambulantah
18227operacij letno
1200porodov letno
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Pomanjšaj velikost pisave (-) Povečaj velikost pisave (+)

Barva ozadja in pisave

Izključi prikaz za slabovidne ×


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE