Osrednja vsebina
SI   EN  

Obvestilo

Zaradi umirjanja epidemiološke situacije so obiski pri bolnikih v Splošni bolnišnici Novo mesto zopet dovoljeni eni zdravi osebi na dan, za največ 15 minut, v času od 15. ure do 16. ure.
 
Vsi obiskovalci morajo biti zdravi, brez akutnih infektivnih obolenj. Zaradi varnosti bolnikov je priporočljiva uporaba zaščitne maske. 
 
Preberi več
Ne prikazuj več

130 let SB NM

 
Splošna bolnišnica Novo mesto v letošnjem letu obeležuje 130-letnico delovanja. 130 let ni samo številka; je potrditev naše vztrajnosti, prilagodljivosti in neizmernega prispevka k skrbi za zdravje naše skupnosti. V zadnjem desetletju smo stopili na pot sodobne in prepoznavne bolnišnice v evropskem prostoru in uspešno izvajamo skupno vizijo "Postati uspešna evropska bolnišnica".

Ob 130. obletnici z različnimi dogodki praznujemo našo bogato zgodovino in dosežke, ki so postavili trdne temelje za naše sedanje in prihodnje delo. Tako se spominjamo naših dosežkov, se veselimo uspehov in z zaupanjem zremo v skupno prihodnost.

 • Slavnostna akademija ob 130. obletnici SB NM 22.5.2024
 • 22. 5. 2024 smo v Kulturnem centru Janeza Trdine slovesno obeležili 130. obletnico ustanovitve Splošne bolnišnice Novo mesto. Častna pokroviteljica dogodka je bila predsednica Republike Slovenije, dr. Nataša Pirc Musar.
   
  Dogodka so se udeležili predsednik Vlade Republike Slovenije, dr. Robert Golob, ministrica za zdravje, dr. Valentina Prevolnik Rupel, predsednica in člani Sveta bolnišnice, poslanke in poslanci Državnega zbora, župani, direktorica Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, direktorica Združenja zdravstvenih zavodov, podpredsednica Zveze pacientov, predsednica Zbornice zdravstvene nege in državna svetnica za zdravstvo, direktorji in direktorice zdravstvenih zavodov in organizacij, zaposleni, upokojenci bolnišnice in ostali cenjeni gostje.

  Več o dogodku: https://www.sb-nm.si/aktualne-objave/izjava-za-javnost-ob-130-obletnici-ustanovitve-splosne-bolnisnice-novo-mesto

 • Hvaležni smo za vaše zahvale in pozitivne misli
 • Iskreno se zahvaljujemo za vse prijazne besede in pozitivne misli, ki ste nam jih poslali po naši nedavni slavnostni akademiji. Vaše pohvale in spodbudne misli nam pomenijo ogromno in so za nas dragocena potrditev, da smo dogodek uspešno izpeljali.

  Veseli smo, da ste uživali v programu in da smo skupaj ustvarili nepozabne trenutke. Vaša podpora nam daje dodatno motivacijo za organizacijo prihodnjih dogodkov, s katerimi bomo še naprej povezovali in navdihovali našo skupnost. Veselimo se prihodnjih priložnosti, ko bomo lahko ponovno skupaj ustvarjali lepe spomine.  Vaše zahvale:
  Spoštovani,
   
  zahvaljujem se vam za sporočilo in slike, ki ste jih poslali. Včerajšnji dogodek ob 130 obletnici delovanja Splošne bolnišnice Novo mesto je bil za vse vas, zaposlene, kakor tudi nas občane in uporabnike storitev bolnišnice, izjemnega pomena, predvsem pa v čast in ponos. Vodstvo in zaposleni skupaj, tvorite strokovno, zaupanja vredno, pomembno in uspešno delo, zato vam izrekam veliko zahvalo. Kjer je volja je tudi moč in vsak deležnik je del mozaika, ki tvori uspešno zgodbo. Delo je vrenota, strokovnost, zaupanje, sodelovanje in povezovanje pa pot do uspeha.  In uspeh ne pride čez noč, temveč z trdnim delom vseh zaposlenih in vodstvom, ki zna usmerjati in se pravilno odločati. Vi to znate in zmorete še več.
   
  Želim vam vse dobro tudi naprej.
   
  Lep pozdrav,
   
  Jožica Derganc   Spoštovana doc. dr. Milena Kramar Zupan, direktorica,
   
  Dovolite mi, da se Vam zahvalim za povabilo na današnjo slavnostno akademijo ob 130. obletnici Splošne bolnišnice Novo mesto.
  Bili smo počaščeni, da ste z nami delili ta svečani trenutek, ki se ne proslavi le zaradi jubileja, pač pa zaradi izjemne strokovnosti, pozitivne predanosti dobremu delu in skrbi za paciente. Vaš pristop k razvoju in udejanjanju vizije dela v ustanovi in širši skupnosti, nam predstavlja izjemen zgled. Čestitam za Vaše odmevno in pomenljivo delo.
   
  Nocojšnja prireditev se je odlikovala po visoki profesionalnosti, odlični organizaciji in vrhunski izvedbi. Čestitam vsem snovalcem in režiserju ter nastopajočim, ki so nam, skupaj z Vami, podarili čudovit dogodek, ki se ga bomo radi spominjali.
   
  Lep pozdrav,
  Vanja Debevec
  Bolnišnica Sežana


  Spoštovana  ga.direktorica.

  Vam in vašim sodelavcem se zahvaljujem za izvrstno prireditev, ki je presegla moja pričakovanja, obenem je realno prikazala razvoj bolnišnice v preteklosti.
  A kar me posebej navdušuje je kreativnost, zavzetost sedanje ekipe, kjer je brez dvoma izražen občutek pripadnosti in empatije, česar v širši okolici ni preveč.
  Vsem hvala za prekrasen dan.

  S spoštovanjem.
  Želimir Bošnjak  Spoštovani,

  iskreno se vam zahvaljujem za prijazno povabilo na svečano akademijo ob 130. obletnici ustanovitve Splošne bolnišnice Novo mesto. Dogodek je bil izjemno lepo organiziran ter poln lepih spominov na rast in razvoj novomeške bolnišnice. Poleg odličnega kulturnega programa in dobrih želja govorcev so se me najbolj dotaknili toplina, srčnost, predanost in povezanost vseh zaposlenih, kar so vrednote, ki kolektivu dajo še poseben pečat. Štejem si v čast, da sem imel priložnost biti med vami. Iskrene čestitke za vsa prejeta priznanja, preteklo in sedanje delo.
  Še enkrat najlepša hvala za izjemno gostoljubje in poslane fotografije. Bolnišnici in vsem zaposlenim iz srca želim tudi vnaprej veliko strokovnih uspehov ter seveda vse dobro.
  Z iskreno željo po nadaljnjem odličnem sodelovanju med obema bolnišnicama vas prijazno pozdravljam.

  Erik Sedevčič, dr. med., specialist za splošno kirurgijo
  V. d. strokovnega direktorja,
  Predstojnik Urgentnega centra
  SB Nova Gorica


  Spoštovana direktorica.

  Želel bi zgolj pohvalit izredno lepo pripravljeno in izpeljano Slavnostno akademijo ob vaši 130. letnici. Prireditev je bila izvedena resnično na visokem nivoju.
  Pohvala in zahvala tudi vašim sodelavcem.

  Lep dan še naprej.

  Matjaž Merhar
   
 • Obisk predsednice RS dr. Nataše Pirc Musar v SB NM 20.5.2024
 • Splošna bolnišnica Novo mesto v letošnjem letu obeležuje 130-letnico ustanovitve. Ob tem jubileju nas je danes s svojim obiskom počastila predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar.
   
  Vodstvo bolnišnice je predsednici predstavilo uspešno delovanje bolnišnice in njeno usmerjenost k inovacijam, ki pacientom in njihovim družinam zagotavljajo izjemno kakovost storitev ter utrjujejo medsebojno zaupanje.
   
  Po uvodnem pogovoru si je predsednica ogledala prenovljen Oddelek za kardiologijo, Center intenzivne medicine, Oddelek za radiologijo in Urgentni center. Po prihodu iz bolnišničnih prostorov je  podala izjavo za javnost, v kateri je bolnišnici izrekla čestitke za uspešno delovanje. Ob tem je prisluhnila pesmi Zelene livade s teboj, ki jo je zapel novo nastali bolnišnični pevski zbor.
   
  Obisk predsednice dr. Nataše Pirc Musar za bolnišnico predstavlja simbolično priznanje trdega dela in predanosti naših zaposlenih, ki skupaj uresničujemo vizijo »Postati uspešna evropska bolnišnica«.

 • Dan Zemlje - sajenje drevesa 22.4.2024
 • V Splošni bolnišnici Novo mesto smo si postavili ključne razvojne cilje, ki neposredno vplivajo na kakovost izvajanja našega poslanstva. Z jasno zastavljeno strategijo, ki vključuje vrsto ukrepov za zmanjšanje ekološkega odtisa, stremimo k ohranjanju in izboljšanju zdravega okolja. Med drugim smo se osredotočili na zmanjševanje bolnišničnih odpadkov, digitalizacijo procesov za zmanjšanje porabe papirja ter trajnostno urejanje prostora.

  Ob svetovnem dnevu Zemlje poudarjamo pomen majhnih korakov za velike spremembe. Naša bolnišnica je izrazila zavezanost k trajnosti z zasaditvijo novega drevesa pred našo ustanovo. To drevo simbolizira našo trajno zavezanost naravi in služi kot opomnik, da lahko skupaj prispevamo k bolj čistem in zdravem okolju za prihodnje generacije.
   
 • Otvoritev fotografske razstave SB NM skozi čas 5.4.2024
 • Splošna bolnišnica Novo mesto je pripravila zanimivo fotografsko razstavo "Splošna bolnišnica Novo mesto skozi čas". Uradno odprtje razstave, ki bo na ogled v  bolnišnični restavraciji do decembra 2024, je bilo 5. aprila 2024. Del razstave si lahko ogledate tudi na panojih ob pešpoti do glavnega vhoda v bolnišnico.

  Razstava "Splošna bolnišnica Novo mesto skozi čas" je vizualno potovanje, ki obeležuje bogato zgodovino in neprekinjen razvoj naše bolnišnice od njenih začetkov leta 1894 pa do danes. Skozi obsežno zbirko fotografij predstavljamo razvoj kadra, infrastrukture in tehnologije skozi desetletja. 

  Ta razstava ni zgolj poklon naši bogati preteklosti, ampak je tudi praznovanje naše trenutne strokovnosti in vizija naše prihodnosti. Razstava se lepo poda tudi geslu  letošnjega svetovnega dneva zdravja "Moje zdravje, moja pravica".

  S predstavitvijo ključnih mejnikov – od ustanovitve prve moške in ženske bolnišnice na Dolenjskem, prek razvoja specializiranih oddelkov, do uvajanja naprednih medicinskih tehnologij – ta razstava ne le izpostavlja našo neprekinjeno predanost izobraževanju, strokovnemu razvoju, etični zavezanosti, globoki empatiji in trdnemu zaupanju med našim kadrom in pacienti, ampak tudi poudarja našo zavezo zagotavljanju odličnih delovnih pogojev za zaposlene in vrhunski oskrbi za naše paciente.
 • Odprtje prenovljenih prostorov SB NM 15.2.2024
 • V Splošni bolnišnici Novo mesto obeležujemo zaključek pomembnih investicijskih projektov. Uspelo nam je energetsko sanirati kar tri bolnišnične objekte: ginekološko-porodniško stavbo, pljučno-infekcijsko stavbo oz. grad Kamen in Mostek. S to sanacijo imamo v bolnišnici v celoti energetsko sanirane vse bolnišnične zgradbe. Investicija v vrednosti 10 mio EUR je bila financirana tripartitno: iz sredstev EU, Ministrstva za zdravje in lastnih sredstev. Energetsko sanirani objekti so energetsko varčni, za okolje prijaznejši, za paciente in zaposlene pa bivalno in delovno prijaznejši in izboljšani.

  Poleg energetske sanacije zaključujemo dolgo pričakovano celovito prenovo bolnišnične kuhinje in restavracije. Investicijo v vednosti 7,5 mio EUR smo v celoti financirali sami in je bila velik logistični in organizacijski izziv. Od oktobra lani do januarja letos smo kuhali izven bolnišnice, v najetih prostorih Centra biotehnike in turizma Grm Novo mesto. S prenovo smo zadostili zahtevam inšpekcijskih služb, bistveno izboljšali pogoje dela za zaposlene in zagotovili dolgoročne kakovostne obroke pacientom in zaposlenim.

  Nedavno smo zaključili tudi izgradnjo nove, dodatne operacijske dvorane v vrednosti 2 mio EUR, ki smo jo v celoti financirali sami in bo omogočila optimalnejšo izvedbo operacijskih posegov v bolnišnici.

 • 130 let skupne skrbi in zaupanja - Zbornik SB NM tiskana verzija
 • 130 let skupne skrbi in zaupanja - Zbornik SB NM v elektronski obliki

Kje se nahajam? DomovO bolnišnici130 let SB NM
130let delovanja
385postelj
1200več kot 1200 zaposlenih
69%zasedenost postelj
166100obiskov letno v ambulantah
18227operacij letno
1200porodov letno
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Pomanjšaj velikost pisave (-) Povečaj velikost pisave (+)

Barva ozadja in pisave

Izključi prikaz za slabovidne ×


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE