Osrednja vsebina
SI   EN  

Obvestilo

Zaradi umirjanja epidemiološke situacije so obiski pri bolnikih v Splošni bolnišnici Novo mesto zopet dovoljeni eni zdravi osebi na dan, za največ 15 minut, v času od 15. ure do 16. ure.
 
Vsi obiskovalci morajo biti zdravi, brez akutnih infektivnih obolenj. Zaradi varnosti bolnikov je priporočljiva uporaba zaščitne maske. 
 
Preberi več
Ne prikazuj več

Razstava Zdravniki in njihovi predmeti v Restavraciji SB NM

24.05.2024
Z današnjim dnem je v prostorih Restavracije SB NM odprta razstava v sklopu 130 let SB NM: Zdravniki in njihovi predmeti, ki jo gosti Tehniški muzej Slovenije. Razstava bo na voljo za ogled vse do jeseni.

Na razstavi si lahko ogledate raznolike medicinske predmete, vključno z medicinskimi kovčki, ki sta jih uporabljala dr. Josip Strašek in dr. Ivan Gostiša, zdravnika, ki sta v dvajsetih in tridesetih letih 20. stoletja delala v ženski bolnišnici v Novem mestu.

Med obiskovalci razstave je bila tudi ga. Irena Gostiša Bencina, vnukinja dr. Ivana Gostiše, ki si je z zanimanjem ogledala eksponate, povezane z delom njenega dedka.

Vljudno vabljeni k ogledu te edinstvene razstave, ki ponuja vpogled v zgodovino medicine in delo zdravnikov v preteklosti.


NAZAJ
Kje se nahajam? DomovAktualne objave
130let delovanja
385postelj
1200več kot 1200 zaposlenih
69%zasedenost postelj
166100obiskov letno v ambulantah
18227operacij letno
1200porodov letno
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Pomanjšaj velikost pisave (-) Povečaj velikost pisave (+)

Barva ozadja in pisave

Izključi prikaz za slabovidne ×


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE