Osrednja vsebina
SI   EN  

Obvestilo

Zaradi umirjanja epidemiološke situacije so obiski pri bolnikih v Splošni bolnišnici Novo mesto zopet dovoljeni eni zdravi osebi na dan, za največ 15 minut, v času od 15. ure do 16. ure.
 
Vsi obiskovalci morajo biti zdravi, brez akutnih infektivnih obolenj. Zaradi varnosti bolnikov je priporočljiva uporaba zaščitne maske. 
 
Preberi več
Ne prikazuj več

Ni dobro, da je človek sam - zdravljenje bolnih z zdravljenjem odnosov

06.06.2024
"Ni dobro, da je človek sam" - zdravljenje bolnih z zdravljenjem odnosov (papež Frančišek v poslanici 2024)

Danes smo v Splošni bolnišnici Novo mesto praznovali sedmo obletnico blagoslovitve naše bolnišnične kapele - posvečena Lurški Materi Božji. Praznično mašo je daroval škof msgr. dr. Andrej Saje, skupaj z bolnišničnim duhovnikom p. Markom Novak in p. Gregorjem Kosom, župnikom v Kloštru. Po uvodnem nagovoru bolnišničnega duhovnika je prisotne nagovorila direktorica bolnišnice, doc. dr. Milena Kramar Zupan, ki je poudarila pomen spoštovanja, povezanosti, zaupanja in dobrih odnosov. Prav tako je izpostavila dragoceno zavezništvo med duhovno oskrbo pacientov in bolnišničnim osebjem, kar prispeva k celostni oskrbi in boljšemu počutju pacientov. Po čestitki ob obletnici je zbrane nagovoril tudi škof msgr. dr. Andrej Saje.

Po praznični sveti maši je sledilo prijetno druženje v preddverju pred kapelo, kjer so se zbrani še dodatno povezali v duhu skupnosti in medsebojne podpore.

V naši bolnišnici so redne svete maše ob nedeljah in sredah zvečer, ter ob praznikih in obletnicah, kar omogoča kontinuirano duhovno podporo in oskrbo našim pacientom ter njihovim bližnjim.

Ob koncu svete mase so se verniki zahvalili gospodu škofu, bolnišnični duhovnik p. Marko Novak pa direktorici bolnišnice za podporo in sodelovanje.


NAZAJ
Kje se nahajam? DomovAktualne objave
130let delovanja
385postelj
1200več kot 1200 zaposlenih
69%zasedenost postelj
166100obiskov letno v ambulantah
18227operacij letno
1200porodov letno
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Pomanjšaj velikost pisave (-) Povečaj velikost pisave (+)

Barva ozadja in pisave

Izključi prikaz za slabovidne ×


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE