Osrednja vsebina
SI   EN  

Obvestilo

Zaradi beleženja vse večjega števila respiratornih okužb na več oddelkih v bolnišnici obiski začasno pri pacientih v bolnišnici niso dovoljeni. Dovoljeni so samo pri kritično bolnih pacientih z dovolilnico lečečega zdravnika.
 
Izjema sta Oddelek za ginekologijo in porodništvo ter Oddelek za pediatrijo.
 
Preberi več
Ne prikazuj več

15. dnevi Marije Tomšič, 19. januar 2024

19.01.2024
V petek, 19.1.2024 so medicinske sestre, babice in zdravstveni tehniki Splošne bolnišnice Novo mesto, v sodelovanju z Društvom medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Novo mesto ter Fakulteto za zdravstvene vede Novo mesto, organizirali tradicionalno strokovno srečanje Dnevi Marije Tomšič, ki je uvod v obeležbo 130. letnice Splošne bolnišnice Novo mesto.Tema letošnjega srečanja "NAZAJ K OSNOVAM ZDRAVSTVENE NEGE" je usmerjena v osnove zdravstvene nege in izhaja iz izzivov, na katere nas opozarjajo naši pacienti in naši bodoči kolegice in kolegi.

V uvodnem nagovoru je udeležence nagovorila pomočnica direktorice za zdravstveno nego Splošne bolnišnice Novo mesto ga. Nataša Piletič, ki je s ponosom pozdravila vse zbrane na tradicionalnem, že 15. strokovnem srečanju.

Direktorica Splošne bolnišnice Novo mesto doc. dr. Milena Kramar Zupan je poudarila, da so tovrstna strokovna srečanja kamenček v mozaiku prizadevanj za boljše pogoje, ugled in položaj, ki ga imajo medicinske sestre, babice in zdravstveni tehniki.

Prisotnim je zaželela dobrodošlico tudi mag. Jožica Rešetič, predsednica Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Novo mesto , ki je izpostavila, da je vesela, da danes na strokovnem srečanju govorijo o osnovah zdravstvene nege.

Predavatelje in slušatelje so pozdravili tudi dekanja novomeške Fakultete za zdravstvene vede doc. dr. Nevenka Kregar, Boštjan Kersnič, v.d. strokovnega direktorja Splošne bolnišnice Novo mesto in župan Dolenjskih Toplic Franc Vovk.

Posvet se je nadaljeval z strokovnim delom, kjer se je zvrstilo 9 predavanj s področja zdravstvene nege.


 
 

NAZAJ
Kje se nahajam? DomovAktualne objave
130let delovanja
385postelj
1200več kot 1200 zaposlenih
69%zasedenost postelj
166100obiskov letno v ambulantah
18227operacij letno
1200porodov letno
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Pomanjšaj velikost pisave (-) Povečaj velikost pisave (+)

Barva ozadja in pisave

Izključi prikaz za slabovidne ×


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE