Osrednja vsebina
SI   EN  

Obvestilo

Zaradi beleženja vse večjega števila respiratornih okužb na več oddelkih v bolnišnici obiski začasno pri pacientih v bolnišnici niso dovoljeni. Dovoljeni so samo pri kritično bolnih pacientih z dovolilnico lečečega zdravnika.
 
Izjema sta Oddelek za ginekologijo in porodništvo ter Oddelek za pediatrijo.
 
Preberi več
Ne prikazuj več

Spoštovana pacientka, cenjeni pacient,

izbrani zdravnik ali zdravnik specialist vas bo morda napotil na zdravstveno obravnavo v dnevno bolnišnico medicinskega, kirurškega sektorja ali ginekološko-porodniškega oddelka. Ob napotitvi boste dobili prve informacije, ki jih boste potrebovali za sprejem, in če bo potrebno, tudi telefonsko številko, prek katere se boste naročili.

Telefonske številke dnevne bolnišnice:

Kirurški sektor: 07 39 16 421,
Medicinski sektor: 07 39 16 598, 07 39 16 597. 

Sprejem v medicinski sektor

Na dan sprejema se ob dogovorjeni uri javite v avli glavnega vhoda v bolnišnico, kjer se registrirate na vrstomatu. V primeru težav se javite pri pultu "Pomoč pacientom". Po opravljeni registraciji se zglasite v 3. nadstropju v dnevni bolnišnici, kjer vas bomo obravnavali naprej.

Za obravnavo boste potrebovali:
 • kartico ZZZS,
 • e-napotnico,
 • laboratorijske in druge izvide v zvezi z zdravstvenim stanjem. Po končani obravnavi boste prejeli navodila za nadaljnje zdravljenje in kontrolne preglede ter v spremstvu svojcev zapustili bolnišnico. Če boste potrebovali prevoz z rešilnim avtomobilom, morate imeti zanj nalog izbranega zdravnika.

Sprejem kirurški sektor

Če boste naročeni na operativni poseg v dnevni bolnišnici, vas bo 2–3 dni pred sprejemom v bolnišnico med 9. in 14. uro po telefonu poklicala medicinska sestra na telefonsko številko, ki ste jo posredovali ob naročilu na poseg. Prosimo, da ste v tem času dosegljivi. Za dodatna pojasnila lahko pokličite na telefonsko številko 07 39 16 279 v dopoldanskem času ali 07 39 16 421  vsak delovni dan od 7. do 19. ure.
 
Na dan sprejema se ob dogovorjeni uri javite na vhodu 3 (glavni vhod v bolnišnico), kjer vas bodo administrativno sprejeli in usmerili v 3. nadstropje v dnevno bolnišnico. 
 
S SEBOJ PRINESITE:
 • izvid pregleda v specialistični kirurški ali ginekološki ambulanti,
 • kartico zdravstvenega zavarovanja in preverite veljavnost e-napotnice,
 • laboratorijske izvide, ki ne smejo biti starejši od štirih tednov,
 • izvid EKG, star do tri mesece, in izvid RTG   (slike pljuč in srca), star do šest mesecev, če se to zahteva,
 • izvide opravljenih preiskav in pregledov pri specialistih drugih strok (npr. pri kardiologu, pulmologu, nevrologu, endokrinologu, revmatologu, izvide UZ, CT, MRI ...); če je v zadnjem  času prišlo do poslabšanja stanja, ti ne smejo biti starejši od enega meseca,
 • izpolnjeno in podpisano izjavo o posredovanju podatkov o vašem zdravstvenem stanju,
 • seznam zdravil, ki jih redno jemljete,
 • ortopedske pripomočke, ki jih redno uporabljate. 
Posebno opozorilo
Pacienti, ki jemljete Aspirin, Andol, Cardiopirin ali Asasantin zaradi vstavljenih žilnih opornic (stentov) ali visoke ogroženosti zaradi srčno-žilne bolezni (koronarna, karotidna, periferna arterijska bolezen), ga jemljite do operativnega posega.
Teden dni pred posegom svetujemo ukinitev nesteroidnih antirevmatikov (Ketonal, Voltaren, Naklofen …).

Stalno terapijo za arterijsko hipertenzijo, srčno popuščanje, ishemično bolezen srca, bolezni ščitnice jemljite redno do operativnega posega. Za terapijo na dan posega se boste posvetovali z osebjem dnevne bolnišnice.
Za vnaprej predvideni operativni poseg morate biti popolnoma zdravi vsaj tri tedne. Če ste prehlajeni, kašljate, imate vročino, herpes, jemljete antibiotik ali ste kako drugače zboleli, če je prišlo do poslabšanja vaše kronične bolezni ali če iz kakršnega koli drugega razloga ne boste prišli na naročeno operacijo, prosimo, da nas o tem pravočasno obvestite na telefonsko številko 07 39 16 279/266.

Prosimo vas, da v bolnišnico ne nosite večjih vsot denarja, nakita in ostalih vrednih predmetov.

Vašo obleko in obutev bomo shranili na oddelku.

S seboj obvezno prinesite copate in pribor za osebno higieno, dovoljujemo tudi uporabo vaše pižame/spalne srajce in jutranje halje.
Pred prihodom v bolnišnico odstranite z nohtov gel in lak, odstranite umetne trepalnice in pirsinge.

Na operativni poseg morate priti čisti in urejeni, ne uporabljajte ličil. Zjutraj se obvezno skopajte, poskrbite za ustno higieno in se preoblecite v sveže perilo.

Prosimo, da si pred operativnim posegom ne lepite zobne proteze, ker jo je treba odstraniti.

Pred posegom si odstranite nakit, zobno protezo, očala ali kontaktne leče. Če uporabljate slušni aparat, opozorite osebje, da vam ga bodo pred začetkom posega odstranili.
 
Nekaj ur po posegu boste odpuščeni v domačo oskrbo. Medicinska sestra vam bo pripravila dokumentacijo z vsemi potrebnimi navodili in informacijami, ki jih boste potrebovali v domačem okolju.
Ker na dan operacije ne boste smeli sami voziti avtomobila, se dogovorite za prevoz in spremstvo odrasle osebe.
 
2–3 dni po odpustu iz bolnišnice vas bo medicinska sestra poklicala domov in preverila vaše počutje ter zdravstveno stanje. Ob tej priložnosti jo boste lahko vprašali vse, kar vas bo še zanimalo, zato si lahko morebitna vprašanja pripravite vnaprej.

Kje se nahajam? Domov
130let delovanja
385postelj
1200več kot 1200 zaposlenih
69%zasedenost postelj
166100obiskov letno v ambulantah
18227operacij letno
1200porodov letno
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Pomanjšaj velikost pisave (-) Povečaj velikost pisave (+)

Barva ozadja in pisave

Izključi prikaz za slabovidne ×


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE