Športno društvo Splošne bolnišnice Novo mesto

Zdravje, kot temelj socialnega in gospodarskega razvoja, je odsev razmer v družbi skozi posamezna zgodovinska obdobja in tako predstavlja visoko vrednoto. Skladno s temi načeli med nami raste interes vse večjega športnega udejstvovanja, kar se odraža tudi med zaposlenimi v Splošni bolnišnici Novo mesto, saj že vrsto let sodelujemo na športnih prireditvah tako v Sloveniji, kakor tudi v tujini.
 
Redno se udeležujemo Delavskih športnih iger v Mestni občini Novo mesto, smo pobudniki in vsakoletni udeleženci Športnih iger slovenskih bolnišnic, tekmujemo na mednarodnih igrah sindikatov zdravstva v Umagu, posamezniki pa so del ekip, ki sodelujejo na različnih mednarodnih tekmovanjih in zastopajo slovenske bolnišnice ali združenja.
 
Z namenom kontinuitete in nadgradnje teh uspehov, je bilo na pobudo takratne direktorice, aprila leta 2012, ustanovljeno Športno društvo Splošne bolnišnice Novo mesto, s pomočjo katerega smo zaposlenim v naši bolnišnici lahko ponudili nekaj več vsebin na področju športa in rekreacije.
 
Športno društvo je prostovoljno, samostojno in nepridobitno združenje zaposlenih v našem javnem zavodu in njihovih upokojencev, ki delujejo na področju športa in športne rekreacije. Sredstva za delovanje športnega društva pridobivamo iz naslova članarine, donacij in iz javnih sredstev. Namen društva je organizirati, spodbujati ter uresničevati svoje skupne interese in aktivnosti na področju tekmovalnega, kakovostnega športa in športne rekreacije.
 
Za vse športne dosežke vsem ponovno čestitam in hkrati vabim k aktivni udeležbi tudi ostale zaposlene v Splošni bolnišnici Novo mesto, saj je redno gibanje del zdravega življenjskega sloga, z zdravim duhom v zdravem telesu pa bomo dosegli še boljše rezultate. Zavedamo se, da je vsak začetek težak in da smo vsi skupaj stopili na neko novo pot. Želimo biti uspešni in dostopni vsem zaposlenim, za takšno pot pa potrebujemo vašo podporo in sodelovanje. Postanite naš član in skupaj bomo sledili sloganu Športnega društva Splošne bolnišnice Novo mesto: »Mogoče nismo najboljši. Boljših pa tudi ni!«
 
Marjanca Čegovnik,
predsednica Športnega društva Splošne bolnišnice Novo mesto

Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

Dekorativni element

Dekorativni element

394
postelj
22.716
bolnikov
71,09 %
zasedenost postelj
4,34 dneva
povprečna ležalna doba
157.159
obiskov
16.457
operacij
1180
porodov
© Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki | Nastavitve
Dekorativni element
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE