Dnevna bolnišnica

Spoštovani pacient, spoštovana pacientka,

izbrani zdravnik ali zdravnik specialist vas bo lahko napotil na zdravstveno obravnavo v dnevno bolnišnico medicinskega, kirurškega sektorja ali ginekološko-porodniškega oddelka. Ob napotitvi boste dobili prve informacije, ki jih boste potrebovali za sprejem in če bo potrebno, tudi telefonsko številko, na kateri se boste naročili.

Telefonska številka Dnevne bolnišnice:
 • Kirurški sektor: 07 39 16 421
 • Medicinski sektor: 07 39 16 598 / 597
 
NAVODILA PACIENTOM ZA SPREJEM V DNEVNO BOLNIŠNICO MEDICINSKEGA SEKTORJA

Na dan sprejema se ob dogovorjeni uri javite v avli glavnega vhoda v bolnišnico, kjer se registrirate na vrstomatu. V primeru težav se javite pri pultu "pomoč pacientom". Po opravljeni registraciji se zglasite v 3. nadstropje v Dnevno bolnišnico, kjer vas bomo obravnavali naprej.

Za obravnavo boste potrebovali:
 • kartico ZZZS,
 • e-napotnico,
 • laboratorijske in druge izvide v zvezi z vašim zdravstvenim stanjem. 
Po končani obravnavi boste prejeli navodila za nadaljnje zdravljenje in kontrolne preglede in v spremstvu svojcev zapustili bolnišnico. Če boste potrebovali prevoz z rešilnim avtomobilom, morate imeti zanj nalog izbranega zdravnika.
 
NAVODILA PACIENTOM ZA SPREJEM V DNEVNO BOLNIŠNICO KIRURŠKEGA SEKTORJA

Če boste naročeni na operativni poseg v dnevni bolnišnici, vas bo 2 – 3 dni pred sprejemom v bolnišnico med 9. in 14. uro po telefonu poklicala medicinska sestra na telefonsko številko, ki ste jo posredovali ob naročilu na poseg. Prosimo, da ste v tem času dosegljivi. Za dodatne informacije lahko pokličite na telefonsko številko 07 39 16 279 v dopoldanskem času ali 07 39 16 421  vsak delovni dan od 7. do 19. ure.
 
Na dan sprejema se ob dogovorjeni uri javite na vhodu 3 - glavni vhod v bolnišnico, kjer vas bodo administrativno sprejeli in usmerili v 3. nadstropje v Dnevno bolnišnico. 
 
S SEBOJ PRINESITE:
 • izvid pregleda v specialistični kirurški ali ginekološki ambulanti,
 • kartico zdravstvenega zavarovanja,
 • preverite veljavnost e-napotnice,
 • laboratorijske izvide, ki ne smejo biti starejši od štirih tednov,
 • izvid EKG, star do 3 mesece, če ste starejši od 40 let,
 • izvid RTG slike pljuč in srca, star do 6 mesecev, če ste starejši od 60 let,
 • izvide opravljenih preiskav in pregledov pri specialistih drugih strok (npr. pri kardiologu, pulmologu, nevrologu, endokrinologu, revmatologu, izvide UZ, CT, MRI...); v kolikor je v zadnjem  času prišlo do poslabšanja stanja, le-ti ne smejo biti starejši od 1 meseca,
 • izpolnjeno in podpisano izjavo o posredovanju podatkov o vašem zdravstvenem stanju,
 • seznam zdravil, ki jih redno jemljete,
 • ortopedske pripomočke, ki jih redno uporabljate. 
Posebno opozorilo!

Pacienti, ki jemljete Aspirin, Andol, Cardiopirin ali Asasantin zaradi vstavljenih žilnih opornic (stentov) ali visoke ogroženosti zaradi srčno žilne bolezni (koronarna, karotidna, periferna arterijska bolezen), le-tega jemljite do operativnega posega.
Teden dni pred posegom svetujemo ukinitev nesteroidnih antirevmatikov (Ketonal, Voltaren, Naklofen…).
Stalno terapijo za arterijsko hipertenzijo, srčno popuščanje, ishemično bolezen srca, bolezni ščitnice jemljite redno do operativnega posega. Za terapijo na dan posega se boste posvetovali z osebjem dnevne bolnišnice.
Za vnaprej predviden operativni poseg morate biti popolnoma zdravi vsaj 3 tedne.Če ste prehlajeni, kašljate, imate vročino, herpes, jemljete antibiotik ali ste kako drugače zboleli, če je prišlo do poslabšanja vaše kronične bolezni ali če iz kakršnegakoli drugega razloga ne boste prišli na naročeno operacijo, prosimo, da nas pravočasno obvestite na telefonsko številko 07 39 16 279 / 266.
Prosimo vas, da v bolnišnico ne nosite večjih vsot denarja, nakita in ostalih vrednih predmetov (prenosnih računalnikov, tablic …), ker zanje v bolnišnici ne prevzemamo odgovornosti.
Vašo obleko in obutev bomo shranili na oddelku.
S seboj obvezno prinesite copate in pribor za osebno higieno, dovoljujemo tudi uporabo vaše pižame/spalne srajce in jutranje halje.
Pred prihodom v bolnišnico odstranite z nohtov gel in lak, odstranite umetne trepalnice in pirsinge.Na operativni poseg morate priti čisti in urejeni, ne uporabljajte ličil. Zjutraj se obvezno skopajte, poskrbite za ustno higieno in se preoblecite v sveže perilo.
Prosimo, da si pred operativnim posegom ne lepite zobne proteze, ker jo je potrebno obvezno odstraniti.
Pred posegom si odstranite nakit, zobno protezo, očala ali kontaktne leče.Če uporabljate slušni aparat, opozorite osebje, da vam ga bodo pred začetkom posega odstranili.
 
Nekaj ur po posegu boste odpuščeni v domačo oskrbo. Medicinska sestra vam bo pripravila dokumentacijo z vsemi potrebnimi navodili in informacijami, ki jih boste potrebovali v domačem okolju.
Ker na dan operacije ne boste smeli sami voziti avtomobila, se dogovorite za prevoz in spremstvo odrasle osebe.
 
2- 3 dni po odpustu iz bolnišnice vas bo medicinska sestra poklicala domov in preverila vaše počutje in zdravstveno stanje. Ob tej priložnosti jo boste lahko vprašali vse, kar vas bo še zanimalo, zato si lahko morebitna vprašanja pripravite vnaprej.

Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

Dekorativni element

Dekorativni element

394
postelj
22.716
bolnikov
71,09 %
zasedenost postelj
4,34 dneva
povprečna ležalna doba
157.159
obiskov
16.457
operacij
1180
porodov
© Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki
Dekorativni element
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti