Vodič po dobrih kliničnih praksah, publikacija sekretariata OECD


Splošna bolnišnica Novo mesto in Zdravstveni dom Novo mesto sta med leti 2017-2020 sodelovala v projektu skupnega ukrepanja CHRODIS PLUS, v okviru katerega sta ob podpori NIJZ razvila model integracije oskrbe za kompleksna kronična stanja na podlagi študije primera obravnave kronične rane, kot modelnega stanja.


Tvorno sodelovanje in znanje, ki so ga člani implementacijske delovne skupine CHRODIS PLUS izkazali, je obeležil lep dogodek:  sekretariat OECD je pred kratkim izdal publikacijo "Vodič po dobrih kliničnih praksah", kjer je predstavljen tudi naš projekt.


Namen pilotnega projekta v Novem mestu je bil razviti model integracije med nivoji oskrbe v sistemu zdravstvenega varstva in v skupnosti na podlagi obravnave študije primera oskrbe kronične rane, kot modelnega kompleksnega kroničnega stanja.
Poseben poudarek je bil namenjen vključevanju bolnikov v procese odločanja in raziskovalne aktivnosti ter zagotavljanju vzdržnosti prakse s krepitvijo povezav s skupnostjo in pomembnimi deležniki na nacionalni ravni (MZ in NIJZ). 

Za implementacijo projekta je bila oblikovana implementacijska delovna skupina z 20 člani, predstavniki različnih strok, ustanov in pacientov.

Slovenski zdravstveni sistem se na tem področju srečuje s fragmentirano oskrbo in težavami pri usklajevanju dela med ustanovami, strokami, pacienti in drugimi deležniki, ki so vključeni v oskrbo. Prizadevanja k bolj povezani in usklajeni oskrbi predstavljajo tudi eno izmed izhodišč Resolucije o nacionalnem planu zdravstvenega varstva 2016-2025 in drugih strateških dokumentov v Sloveniji.


Z uporabo kvalitativne metodologije (SWOT analiza in polstrukturirani intervjuji z implementacijsko delovno skupino) so bili analizirani dejavniki, ki vplivajo na oskrbo oseb s kronično rano.

Ugotovitve so bile razvrščene v pozitivne dejavnike in ovire v oskrbi, ki so prisotni na sistemski in na lokalni ravni.

Vsem sodelujočim na projektu iskrene čestitke ob lepem dosežku.

Več o projektu CHRODIS PLUS v publikaciji OECD: "Vodič po dobrih kliničnih praksah"


 

Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

Dekorativni element

Dekorativni element

394
postelj
22.716
bolnikov
71,09 %
zasedenost postelj
4,34 dneva
povprečna ležalna doba
157.159
obiskov
16.457
operacij
1180
porodov
© Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki | Nastavitve
Dekorativni element
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE