Veseli dan prostovoljstva

Slovenska filantropija med 17. in 23. majem 2021 tradicionalno organizira Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je PRAZNOVANJE prostovoljstva in prostovoljskih organizacij ter ZAHVALA prostovoljcem za njihovo udejstvovanje.
 
Ob Nacionalnem tednu prostovoljstva, ki je letos 22. po vrsti in je namenjen vlogi prostovoljstva v dolgoživi družbi, izpostavljamo izjemne posameznike in skupine, ki nesebično in srčno podarjajo svoj čas, znanje ter energijo za drugega in za skupnost.
 
To je gotovo eden pravih receptov za dolgoživost. Dobri občutki koristnosti, aktivnosti, vpetosti v družbo in vera v pozitivne spremembe imajo dober vpliv na zdravje, tudi v letih, ko nam to ne služi več tako, kot bi si želeli. Ljudje smo dejavna bitja, večina nas potrebuje aktivnosti, pri katerih se počutimo uspešni, koristni in povezani z drugimi.
 
Prostovoljstvo je aktivnost, ki je pri vsem tem lahko v pomoč. Prav zato tokrat v našem časopisu Skozinskoz filantrop, ki ga bomo prostovoljke in prostovoljci delili po slovenskih krajih, izpostavljamo ljudi, ki so svojo vlogo našli v prostovoljstvu, na različnih področjih in v različnih življenjskih obdobjih. Če potrebujete kaj pozitivnega, si prihodnji četrtek priskrbite svoj izvod.« (Tereza Novak, izvršna direktorica Slovenske filantropije)
 
Na Veseli dan prostovoljstva bodo 20. maja 2021 ob 10. uri prostovoljci Splošne bolnišnice Novo mesto in Srednje zdravstvene in kemijske šole Novo mesto z zborom pred glavnim vhodom v  bolnišnico obeležili Nacionalni teden prostovoljstva, nato pa pred bolnišnico, zdravstvenim domom in TUŠ - em obiskovalcem delili časopis »Skozinskoz filantrop,« v katerem bodo prejemniki lahko prebrali prostovoljske zgodbe, spoznali izkušnje prostovoljcev in prostovoljk v teh težkih časih, različna področja prostovoljstva ter prostovoljske organizacije.
 
 
 
 


prostovoljstvoBrez naslovaIMG_6068

Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti

Prenesi vprašalnik

Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

Dekorativni element

Dekorativni element

394
postelj
19.991
bolnikov
74,91 %
zasedenost postelj
4,69 dneva
povprečna ležalna doba
156.969
obiskov
12.766
operacij
1242
porodov
 © Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki
Dekorativni element
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti