Utrinki iz naših oddelkov - Oddelek pediatrije

Tradicionalni slovenski zajtrk
 
Vsak tretji petek v mesecu novembru poteka v vseh šolah in vrtcih vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk le- ta je osrednje dogajanje Dneva slovenske hrane. Glavno sporočilo projekta vsem otrokom je redno uživanje zajtrka z  lokalno  pridelanimi sestavinami. 

Projektu smo se pridružili tudi na Otroškem oddelku SB Novo mesto. Male bolnike smo skupaj s starši povabili v igralnico, kjer jih je pričakala lepo pripravljena in okrašena miza  in čebelar g. Damijan Rejc. Predstavil  nam je našo avtohtono čebelo (kranjsko sivko) in pomen čebel za človeka in naravo, vzgojiteljica  nam je predstavila razvoj čebele skozi pravljico Iz dnevnika čebelice Medke.

Dobrote, pripravljene na mizi, so nas že vabile, zato smo si z veseljem postregli s tradicionalnimi živili, kot so  kruh, maslo, med, mleko in jabolka, vse lokalnega porekla.  Na zajtrku se nam je pridružilo tudi zdravstveno osebje in ob prijetnem kramljanju je bil zajtrk zares dober.

Izdelovanje adventnih venčkov
 
V torek, 22. 11. 2022, je bilo v igralnici Otroškega oddelka SB Novo mesto zelo živahno. Iz Gozdnega gospodarstva Novo mesto, enote Šmihel, so se prijazno odzvali naši prošnji in s tem naznali, da se bliža praznični čas. S skupnimi močmi smo izpeljali delavnico izdelovanja adventnih venčkov. Vzdušje je bilo veselo, ustvarjalno, čutilo se je veliko pozitvne energije. Vse to je bilo opaziti pri hitri porabi zaloge materiala, sveč in okraskov. Prav vsi mali bolniki in njihovi starši so se pri izdelavi zelo potrudili, kar je videti tudi na končnih izdelkih.  Nastale so čudovite dekoracije, ki bodo krasile naše prostore na oddelku ali pa njihove domače prostore.


1669703686037 (1).1669703686047 (1).Čebelar2

Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

Dekorativni element

Dekorativni element

394
postelj
22.716
bolnikov
71,09 %
zasedenost postelj
4,34 dneva
povprečna ležalna doba
157.159
obiskov
16.457
operacij
1180
porodov
© Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki | Nastavitve
Dekorativni element
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE