Strokovno srečanje fizioterapevtov

Dolenjska regionalna enota združenja fizioterapevtov Slovenije je 21.6.2023 organizirala strokovno srečanje z naslovom »Operativna obravnava patologij roke in zgodnja rehabilitacija v Splošni bolnišnici Novo mesto«. Potekalo je na Fakulteti za zdravstvene vede Novo mesto. Povezovala ga je predsednica dolenjske regije Teja Kozan.
 
Srečanje je strokovno podprl mag. Robert Mulh, dr. med., spec. plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije, s predstavitvijo različnih operativnih tehnik rizartroze, njihovih prednosti in slabosti. Jerca Rifelj, dipl. delovna terapevtka, nas je seznanila z delovno-terapevtsko obravnavo, ki zajema izdelavo termoplastičnih opornic in kompresijskih oblačil. Dipl. fizioterapevtka Andreja Kocjančič pa je predstavila strokovno utemeljeno fizioterapevtsko obravnavo po operaciji rizartroze. Na srečanju je bilo s strani predavateljev predstavljeno dobro timsko sodelovanje, ki omogoča zgodnjo in učinkovito rehabilitacijo. Roka omogoča stik s svetom, ima nenadomestljivo motorično in senzorično funkcijo, zato je vsak primanjkljaj za pacienta znaten. Celostna obravnava upošteva tako fizično kot psihično komponento pacienta.
 
Srečanja se je udeležilo 50 fizioterapevtov iz različnih zdravstvenih ustanov, kar kaže na veliko zanimanje za rehabilitacijo s področja operativnega zdravljenja roke. Po strokovnem srečanju je sledil redni letni zbor članov Dolenjske regije fizioterapevtov, kjer smo soglasno potrdili potrebo po tovrstnih srečanjih in načrtovali prihodnje projekte.
 
Pripravila: Ana Vozel


Fth.skupnaJerca1Andreja1Dr.Mulh

Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

Dekorativni element

Dekorativni element

394
postelj
22.716
bolnikov
71,09 %
zasedenost postelj
4,34 dneva
povprečna ležalna doba
157.159
obiskov
16.457
operacij
1180
porodov
© Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki | Nastavitve
Dekorativni element
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE