Obiski danes
13:00 - 17:00

Strokovno izobraževanje »Fotografija v oftalmologiji«

Društvo medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov Novo mesto je v sodelovanju z očesnim oddelkom Splošne bolnišnice Novo mesto v soboto, 4. februarja 2017 organiziralo izobraževanje za medicinske sestre v Sloveniji, ki delujejo na področju oftalmologije in oftalmološke zdravstvene nege z naslovom: "Fotografija v oftalmologiji".

Izobraževanja so se udeležile tudi medicinske sestre iz Hrvaške, zdravniki oftalmologi in specializanti oftalmologije.

Namen izobraževanje je bil predstaviti poklic oftalmološkega fotografa zdravstvenim delavcem zaposlenim na očesnih oddelkih in v očesnih ambulantah tako po Sloveniji kot zainteresiranim gostom v tujini.

V zadnjem času je prišlo do velikega napredka na področju diagnostike in terapije bolezni mrežnice. Tovrstna patologija je zaradi staranja prebivalstva v velikem porastu. Sem sodita starostna degeneracija rumene pege in okvara mrežnice kot posledica zapleta sladkorne bolezni ter številne druge, nekoliko redkejše bolezni. Posledično se je pojavila velika potreba po novem poklicnem profilu »oftalmološkem fotografu«, ki je v zahodnem svetu že docela priznan poklic.

Vabljena predavateljica ga. Barbara Klemenc je očesna fotografinja zaposlena na Očesni kliniki v Ljubljani z dolgoletnimi izkušnjami s področja fotografije v oftalmologiji in prejemnica številnih mednarodnih nagrad in priznanj. Velik trud, zagnanost, volja in znanje ge. Barbare Klemenc, so omogočili pričetek postopka za priznanje poklica oftalmološkega fotografa kot dela nacionalne poklicne kvalifikacije.

2_Ga. Barbara Klemenc1_Izobraževanje - oftalmologija11_Izobraževanje - oftalmologija2

Hitri dostop do ambulant in oddelkov

Čakalne dobe

Nacionalne čakalne dobe
čakalne dobe v bolnišnicah v Sloveniji
Naše čakalne dobe
čakalne dobe v naši bolnišnici
STATISTIKA V LETU 2018
393
postelj
21.631
bolnikov
81,70 %
zasedenost postelj
5,37dneva
povprečna ležalna doba
193.052
obiskov
15.399
operacij
1.280
porodov
 © Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki