Informacije o koronavirusu

Slavnostna predaja NLB donacije Porodnišnici Novo mesto

Predaja NLB donacije V četrtek, 31. avgusta 2017, je NLB d.d. Porodnišnici Novo mesto slavnostno predala finančna sredstva, ki jih je skupaj s strankami zbrala v dobrodelni akciji »Majhni koraki spreminjajo svet na bolje«. V dobrodelni akciji je bilo za porodnišnico zbranih 9.585,00 EUR.
 
»V NLB smo s srcem vpeti v okolje, v katerem delujemo, in ga zelo dobro poznamo. Tako vemo, da je novomeška porodnišnica v zadnjem letu dobila vrsto pomembnih pridobitev, a ker smo prepričani, da zdravju in dobremu počutju novorojenčkov in njihovih mamic nikoli ni namenjene preveč pozornosti, smo veseli, da lahko na pomoč za še boljšo oskrbo priskočimo z akcijo »Majhni koraki spreminjajo svet na bolje«, v okviru katere smo skupaj s strankami in športniki, ki jih podpiramo, v treh letih za vse slovenske porodnišnice zbrali skupno približno 136.000 evrov,« je ob predaji donacije povedala Alenka Janžekovič, direktorica NLB Podružnice Dolenjska, Bela krajina in Posavje.
 
»V porodnišnici Splošne bolnišnice Novo mesto se letno rodi približno 1300 otrok. Vseskozi se trudimo za sodobno ter mamicam in novorojenčkom prijazno zdravstveno oskrbo in dobro počutje. Tako smo v letošnjem letu že pridobili nov nadstandardni apartma za porodnice in njihove družine ter alternativno porodno sobo skupaj s porodnim stolom za rojevanje sede, s čimer smo tudi prvi in edini v Sloveniji. Donacijo, ki jo pridobivamo v dobrodelni akciji Nove Ljubljanske banke »Majhni koraki spreminjajo svet na bolje«, bomo namenili  nakupu novega aparata za transkutano merjenje bilirubina in blazinice za fototerapijo novorojenčkov,« je povedala direktorica bolnišnice doc. dr. Milena Kramar Zupan, ki se NLB d.d., vsem njenim strankam in športnikom iskreno in prisrčno zahvaljuje za pridobljeno donacijo.
 
Predstojnica ginekološko-porodniškega oddelka asist. dr. Gabrijela Simetinger, dr.med., je še dodala, da aparat za transkutano merjenje bilirubina v bolnišnici potrebujemo rutinsko pri vseh novorojenčkih za zgodnje odkrivanje zvišane vrednosti bilirubina, to je zlatenice novorojenčka. Z zgodnjim odkrivanjem zvišanih vrednosti uvedemo zgodnjo terapijo in s tem preprečujemo naraščanje zlatenice, ki nezdravljena lahko povzroči hujše zaplete pri otroku. S terapijo pripomoremo k čimprejšnjemu odpustu otroka v domače okolje, kar je želja vsake matere. Ko pa se razvije zlatenica, je potrebno takojšnje ukrepanje za čim hitrejše znižanje vrednosti bilirubina v krvi novorojenčka. Z nakupom blazinice za fototerapijo bo otrokom omogočen neposrednem stik z materjo, saj otrok ves čas terapije leži ob materi na mehki blazinici s svetlobo.
 
 
Splošna bolnišnica Novo mesto, 31. 8. 2017
 

Predaja NLB donacije2IMG_0121IMG_0106IMG_0109IMG_0118IMG_0115IMG_0124IMG_0128IMG_0137

Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti

Prenesi vprašalnik

Hitri dostop do ambulant in oddelkov

Čakalne dobe

Nacionalne čakalne dobe
čakalne dobe v bolnišnicah v Sloveniji
Naše čakalne dobe
čakalne dobe v naši bolnišnici
STATISTIKA V LETU 2019
373
postelj
22.709
bolnikov
82,2 %
zasedenost postelj
4,88 dneva
povprečna ležalna doba
191.600
obiskov
15.320
operacij
1.312
porodov
 © Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki