Slavnostna predaja donacije porodnišnici - Projekt zbiranja plastenk


SLAVNOSTNA PREDAJA DONACIJE PORODNIŠNICI NOVO MESTO V OKVIRU DOBRODELNE AKCIJE ZBIRANJA PLASTENK
 
V četrtek, 20. junija 2019, je na Ginekološko-porodniškem oddelku Splošne bolnišnice Novo mesto potekala slavnostna predaja finančnih sredstev, ki so bila zbrana v okviru ozaveščevalno-humanitarnega projekta »Jaz, ti, mi, za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje«.
 
Tandem Zagorje, društvo za enake možnosti in celostni razvoj, je skupaj s partnerji: embalažna shema Dinos DROE Unirec, programom Ekošola, Rdečim križem Slovenije in revijo Bogastvo zdravja ob podpori komunalnih podjetjih, že peto leto zapored organiziral projekt zbiranja odpadnih plastenk. Namen projekta je ozaveščanje o recikliranju odpadnih plastenk ter pomenu čistega in varnega okolja. V tokratni akciji so se odločili, da bodo zbrana sredstva podarili ginekološko-porodniškemu oddelku naše bolnišnice.
 
V projektu, ki je potekal od začetka oktobra 2018 in vse do konca aprila 2019, so poleg bolnišnice sodelovale številne slovenske šole, vrtci, ustanove, podjetja, obrtniki in gospodinjstva. Skupno je bilo v zbiralni akciji zbranih kar 8 ton odpadnih plastenk oz. skupaj 1.230 eur.
 
Direktorica Društva Tandem Zagorje ga. Jelena Jerin in predstavnik partnerja podjeta Dinos g. Emil Luzar sta simbolično predala bon v višini zbranih sredstev direktorici bolnišnice doc. dr. Mileni Kramar Zupan in predstojnici ginekološko-porodniškega oddelka Damjani Koželj, dr. med.
 
V porodnišnici Splošne bolnišnice Novo mesto se letno rodi približno 1300 otrok. Vseskozi se trudimo za sodobno ter mamicam in novorojenčkom prijazno zdravstveno oskrbo in dobro počutje. Zato bomo donacijo, ki smo jo pridobili v dobrodelni akciji zbiranja plastenk namenili sofinanciranju nakupa novega monitorja za nadziranje vitalnih funkcij novorojenčka.
Monitor za nadzor vitalnih funkcij novorojenčkov je danes  že standardna oprema pri opazovanju in negi  zdravih in  bolnih novorojenčkov, še posebej pa nedonošenčkov. Tako v rutinski oskrbi novorojenčkov z monitoriranjem vitalnih funkcij bolje in varnejše nadzorujemo zdravstveno stanje naših novorojenčkov in to tudi dokumentiramo, kar pomembno doprinaša h kakovosti našega dela. Za delo potrebujemo sodobne in zanesljive aparate, posebej prilagojene novorojenčku. Aparati, ki jih imamo so dotrajani in večkrat v okvari. Z novim monitorjem pa bo oskrba novorojenčkov varnejša, hitrejša in zanesljivejša.
 
Splošna bolnišnica Novo mesto se organizatorjem in vsem, ki so sodelovali pri zbiranju odpadnih plastenk in ozaveščanju o pomenu recikliranja, iskreno in prisrčno zahvaljuje za pridobljeno donacijo.
 


IMG_3IMG_4IMG_2IMG_5IMG_6IMG_7

Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti

Prenesi vprašalnik

Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

394
postelj
19.991
bolnikov
74,91 %
zasedenost postelj
4,69 dneva
povprečna ležalna doba
156.969
obiskov
12.766
operacij
1242
porodov
 © Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o skladnosti (ZDSMA)

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava

Na trenutni spletni strani so izvedene potrebne prilagoditve spletne strani po ZDMSA.
Povezava do ZDSMA: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?sop=2018-01-1351.