Prostovoljstvo - zaključno srečanje

 
V Splošni bolnišnici Novo mesto smo začeli s prostovoljnim delom pred petnajstim leti. Menimo, da je prostovoljstvo vrednota vsake sodobne družbe. V tem času smo si pridobili izkušnje, ki so nam in drugim primer dobre prakse v prostovoljnem delu v bolnišnični dejavnosti.
 
Ker se šolsko leto izteka, smo se tudi letos dobili na zaključnem srečanju prostovoljcev – dijakov v Splošni bolnišnici Novo mesto. Srečanja sta se  udeležili tudi ravnateljica Srednje zdravstvene in kemijske šole Novo mesto in pomočnica direktorice za področje zdravstvene nege Splošne bolnišnice Novo mesto. Na srečanju smo izmenjali svoje izkušnje, videnja in pričakovanja. Naše mnenje je, da prostovoljci s svojim delom prinesejo veliko sonca v bolnišnico in med naše paciente. Želimo si, da bi bili naši pacienti tudi naslednje šolsko leto  deležni tega sonca.
 
Dijaki so z mentorico Glorio Šepec pripravili kulturni program  na katerem so sodelovali: Nejc Kovačič Smrekar, Ana Vintar in Leon Kobelščak iz 2a, Tim Baumkirher in Saša Krnc iz 2b, Tim Tement in Anja Ruperčič iz 4a ter Lea Medvešek, Maja Vodopivec in Matic Pacek iz 4b.
 
Čestitali smo tudi Gloriji Šepec za »Posebno priznanje« na področju prostovoljstva - v javni upravi.
 
Dijaki so ob tem prejeli pisne zahvale za opravljeno prostovoljno delo v šolskem letu 2018/2019.
Sedmim dijakov pa smo zaželeli veliko uspeha na maturi in študiju za katerega so se odločili. Povabili smo jih tudi, da ostanejo v naših vrstah, če jim bo čas dopuščal.
 
Skupni srečanje smo zaključili z mislijo, da se kmalu spet srečamo, si izmenjamo svoje izkušnje, in se držimo misli malega princa »Kdor hoče videti, mora gledati s srcem«.
 


Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti

Prenesi vprašalnik

Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

373
postelj
22.709
bolnikov
82,2 %
zasedenost postelj
4,88 dneva
povprečna ležalna doba
191.600
obiskov
15.320
operacij
1.312
porodov
 © Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o skladnosti (ZDSMA)

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava

Na trenutni spletni strani so izvedene potrebne prilagoditve spletne strani po ZDMSA.
Povezava do ZDSMA: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?sop=2018-01-1351.