Prostovoljstvo v Splošni bolnišnici Novo mesto

Prostovoljno delo krepi solidarnost in medsebojno povezanost ljudi in je izziv za vse, ki si želijo pridobiti nova znanja, izkušnje, razviti socialno mrežo, predvsem pa povečati zaupanje vase in v svoje sposobnosti. Vsak prostovoljec sočloveku nekaj daje in od njega tudi nekaj dobi.

Uvajanje prostovoljnega dela v bolnišnici je odgovorno in obenem občutljivo dogajanje, ki mora biti zavarovano z ustreznimi pripravami, pravili in z dobro organizacijo dela. Kandidati v bolnišnici najprej opravijo enodnevno uvodno usposabljanje, pri katerem poleg sodelavcev bolnišnice sodeluje tudi Slovenska filantropija. Uvodno izobraževanje je obvezno in predstavlja pridobitev vseh potrebnih informacij o poteku prostovoljnega dela, podpišejo dogovor o sodelovanju z bolnišnico, nato pa sledi približno dvomesečno uvajanje pod vodstvom izkušenih mentoric. Od prostovoljca se pričakuje, da bo aktivno deloval v bolnišnici vsaj eno leto, v stalnem terminu eno uro tedensko. V procesu uvajanja si lahko potencialni prostovoljec premisli, hkrati pa se tudi ekipa prostovoljcev v tem času lahko odloči, da nekoga ne sprejme v svoje vrste, če se ne izkaže za zanesljivega, spoštljivega, odgovornega, sodelovalnega.

V letošnjem oktobru se z novim šolskim letom v bolnišnico že osemnajsto leto zapored vračajo dijaki prostovoljci novomeške Srednje zdravstvene in kemijske šole in še v dogovoru, peto leto dijaki  Gimnazije Novo mesto. Pod vodstvom mentoric bodo v skupini Sončki s svojimi obiski popestrili in krajšali bolnišnične dni starejšim pacientom na bolnišničnih oddelkih, v skupini Pikapolonice pa se bodo družili z bolnimi otroki na pediatričnem oddelku. Poleg tega bodo sodelovali tudi v najrazličnejših drugih projektih bolnišnice in na ta način spoznavali njen delovni utrip.
 
Izobraževanje za nove prostovoljce bo v petek, 14. oktobra, 2022 ob 11. uri v prostorih računalniške sobe na UPRAVI.
 
K sodelovanju tudi letos vabimo odrasle prostovoljce, ki bi v bolnišnici dopolnili predano ekipo dijakov. Prijavite se lahko na elektronski naslov jozica.resetic@sb-nm.si ali po telefonu 07/39 16 415 med 8. in 10. uro.
 
Zelo se veselimo sodelovanja.
 

Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

Dekorativni element

Dekorativni element

394
postelj
22.716
bolnikov
71,09 %
zasedenost postelj
4,34 dneva
povprečna ležalna doba
157.159
obiskov
16.457
operacij
1180
porodov
© Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki | Nastavitve
Dekorativni element
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE