Projekt

Mestna občina Novo mesto od marca 2021 sodeluje v nacionalnem projektu pridobivanja naziva Dojenju prijazno mesto, ki ga UNICEF Slovenija izvaja v sodelovanju z Nacionalnim odborom za spodbujanje dojenja (NOSD) in Ministrstvom za zdravje. Program je usmerjen v zagotavljanje podpore doječim materam in družinam v lokalnem okolju.
 
Cilj projekta Dojenju prijazno mesto je izboljšati pogostnost dojenja na celotnem področju mesta kot naravnega, zdravega in običajnega načina zgodnjega hranjenja otrok. S tem se povečuje raven zdravja pri dojenih otrocih, materah in v celotni družbi.
 
S projektom Dojenju prijazno mesto tudi v Novem mestu izražamo podporo dojenju za boljšo prihodnost otrok. Tako nadaljujemo s prizadevanji pediatrične stroke za vzpodbujanje dojenja. V Novem mestu že imamo Novorojenčku prijazno porodnišnico in Dojenju prijazen pediatrični oddelek.  Občina je tako k sodelovanju povabila tako Splošno bolnišnico Novo mesto s porodnišnico, Zdravstveni dom Novo mesto kot tudi vse lekarne, ki so se pozitivno odzvale in aktivno prispevale. Sedaj je doječim mamicam na voljo več kotičkov za dojenje, zdravstveno osebje se je dodatno izobrazilo s ciljem še bolj podpreti mamice pri dojenju, izobrazili so se tudi zaposleni na občini, vzpostavila se je skupina za svetovanje in podporo pri dojenju. Vsi deležniki bomo skupaj in enotno pomagali opolnomočiti mamice za dojenje.

Novo mesto je na svoji poti k nazivu Dojenju prijazno mesto prejelo posebno priznanje za svoje prizadevanje pri vzpodbujanju dojenja.

Občini Slovenj Gradec z Mislinjo pa čestitamo ob že osvojenem nazivu Dojenju prijazno mesto.

https://www.novomesto.si/dogajanje/novice/2022110908340268/posebno_priznanje_za_novo_mesto/
 


Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

Dekorativni element

Dekorativni element

394
postelj
22.716
bolnikov
71,09 %
zasedenost postelj
4,34 dneva
povprečna ležalna doba
157.159
obiskov
16.457
operacij
1180
porodov
© Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki | Nastavitve
Dekorativni element
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE