Povzetek napredka projekta SALOMON za prvo obdobje

SALOMON je projekt, ki je sofinanciran s strani Islandije, Lihtenštajna in Norveške s sredstvi Finančnega mehanizma EGP. Namen projekta je povečati ozaveščenost o bolj trajnostni mobilnosti ter spremeniti način potovanj. Partnerji v projektu so Razvojni center Novo mesto (vodilni partner), Splošna bolnišnica Novo mesto ter Nord univerza iz Kraljevine Norveške. Glavni cilj projekta je podpreti blaženje podnebnih sprememb z izdelavo mobilnostnega načrta za Splošno bolnišnico Novo mesto in izvedbo pilotnih ukrepov kot sta postavitev kolesarnice sistema GoNM in polnilnice za električne avtomobile.

Za nami je uspešno končano prvo polletno obdobje izvajanja projekta (maj – oktober 2022). Glede na dejstvo, da je partner projekta iz Norveške, smo delovna srečanja z njimi organizirali preko socialnih medijev, kjer smo načrtovali posamezne aktivnosti (primer uvodni Kick off sestanek 6. junija 2022).

V prvem poročevalskem obdobju je vodilni partner RC NM pripravil dokumenta Načrt vodenja projekta ter Načrt zagotavljanja kakovosti in upravljanje tveganj projekta. Partner SB NM je pripravil Komunikacijski načrt, NORD univerza pa je pripravila Poročilo o pregledu literature in dobrih praks upravljanja mobilnosti na lokacijah z veliko prometa.
Za nemoteno izvedbo projekta in posameznih projektnih nalog je bil s strani partnerja SB NM izveden nakup tabličnega računalnika, Razvojni center Novo mesto pa je izvedel nakup dveh e-koles za namen opravljanja službenih poti.

V času od 19. do 22. septembra smo se predstavniki Razvojnega centra Novo mesto, Splošne bolnišnice Novo mesto in Mestne občine Novo mesto udeležili študijskega obiska v Kraljevini Norveški v mestu Bodø, kjer smo se srečali s predstavniki univerze NORD, regije Nordland in bolnišnice v Bodu. Med obiskom smo si izmenjali izkušnje o urejanju in upravljanju površin za promet na območjih bolnišnic Bodø in Novo mesto, do bolnišnice v Bodu pa smo se zapeljali z avtonomnim vozilom, ki je rezultat projekta »Smartere transport Bodø«.

V prvem obdobju projekta je bilo ključno komuniciranje z javnostjo: pripravili smo povzetke projekta, ter jih objavili na spletnih straneh in družbenih omrežjih partnerjev, izdelana so bila promocijska gradiva (roll up, plakat in zgibanke) ter objave v medijih (Vaš kanal, Dolenjski list), vodstvo SB NM pa je podalo izjavo za medije. V sodelovanju z Mestno občino Novo mesto smo v tednu mobilnosti  aktivno pristopili k ozaveščanju zaposlenih o pomenu potovalnih navad (seznanitev vseh zaposlenih v SB NM preko elektronske pošte). Partner projekta SB NM je v sodelovanju z ostalimi partnerji izdelal Komunikacijski načrt projekta z namenom izboljšanja komunikacije med partnerji ter jasnim pregledom aktivnosti, ki jih mora izvesti vsak projektni partner.

Že od začetka projekta poteka priprava izdelave Mobilnostnega načrta Splošne bolnišnice Novo mesto, ki bo kot pomemben strateški dokument okrepil naravnanost SB NM k trajnostnemu razvoju. Izdelan mobilnostni načrt bo podlaga za prihodnje večletno vlaganje v področje trajnostne mobilnosti, ki je in bo podprto z operativnim meddržavnim sodelovanjem partnerja iz Norveške in v skladu z nacionalnimi navodili za pripravo in izdelave mobilnostnih načrtov.
V času drugega polletnega obdobja izvajanja projekta (november 2022 – april 2023) bomo v Splošni bolnišnici Novo mesto postavili kolesarnico kompatibilno s sistemom GoNM ter polnilnice za električne avtomobile. V mesecu aprilu nas bodo obiskali predstavniki Nord univerze partnerja iz Kraljevine Norveške.
 
Služba za projektno vodenje                                                                                     
Novo mesto 10.1.2023
 


Projekt SALOMON sofinancirajo Islandija, Lihtenštajn in Norveška s sredstvi Finančnega mehanizma EGP v višini 335.000 EUR. Namen projekta je povečati ozaveščenost o bolj trajnostni mobilnosti ter spremeniti način potovanj.
 
https://www.norwaygrants.si/


16.12.22_3PXL_20220920_073045900-1DSCF0648IMG_8123

Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

Dekorativni element

Dekorativni element

394
postelj
22.716
bolnikov
71,09 %
zasedenost postelj
4,34 dneva
povprečna ležalna doba
157.159
obiskov
16.457
operacij
1180
porodov
© Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki | Nastavitve
Dekorativni element
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE