Ponosni smo na uspehe naših kolegic

Marta Blažič, magistrica zdravstvene nege, medicinska sestra na okulističnem področju v Splošni bolnišnici Novo mesto je prejemnica Zlatega znaka za leto 2023. Zlati znak je najvišje priznanje strokovnega združenja, Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije, ki ga prejme posameznik/ca za izjemne dosežke na strokovnem področju.

Marjeta Berkopec, dipl. med. sestra v operacijski dejavnosti v Splošni bolnišnici Novo mesto je soavtorica knjige Zaščitne sestre, ki je bila izdana pri Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije. V knjigi so predstavljena različna zgodovinska obdobja delovanja zaščitnih sester in njihovega izobraževanja najprej v središču monarhije na Dunaju, po razpadu Avstro-Ogrske pa v Kraljevini Srbov, Hrvatov in Slovencev ter nato v Kraljevini Jugoslaviji v izobraževalnih ustanovah v Ljubljani, Zagrebu in Beogradu, kjer so si v različnih obdobjih pridobivale znanje in izobrazbo tudi Slovenke, ki so se šolale za negovalke, skrbstvene sestre in otroške negovalke.

Na obe kolegici smo v Splošni bolnišnici Novo mesto izjemno ponosni in se jima ob tej priložnosti zahvaljujemo za strokovnost, predanost ter zavzetost.Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

Dekorativni element

Dekorativni element

394
postelj
22.716
bolnikov
71,09 %
zasedenost postelj
4,34 dneva
povprečna ležalna doba
157.159
obiskov
16.457
operacij
1180
porodov
© Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki | Nastavitve
Dekorativni element
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE