Obvestilo - obiski v Splošni bolnišnici Novo mesto

Splošna bolnišnica Novo mesto tudi po preklicu epidemije, še vedno ohranja določene preventivne ukrepe.
Ocenjujemo namreč, da je še vedno prisotna nevarnost vnosa koronavirusa v našo ustanovo, zato sicer odpiramo vrata za obiske, vendar ob doslednem upoštevanju higienskih navodil, ki so:
  • obiski so dovoljeni eni zdravi osebi za največ 15 min enkrat tedensko,
  • za obisk je potrebna predhodna najava na oddelku,
  • dnevi za obiske so: vsak  torek, četrtek in nedeljo, v času od 14.30 do 17.00 ure,
  • vsak obiskovalec mora s seboj prinesti izpolnjen in podpisan anketni list, ki je dostopen na spletni strani (https://www.sb-nm.si/datoteke/vprasalnik.docx) in iz katerega je razvidno, da nima tipičnih znakov okužbe COVID 19, prav tako pa ni bil v stiku z znano okuženo osebo,
  • v bolnišnico ni dovoljeno prinašati hrane in drugih prigrizkov,
  • obvezna je uporaba varovalne maske, ki si jo mora obiskovalec zagotoviti sam in si jo nadeti že pred samim vstopom v bolnišnico.

    Na porodniškem oddelku so obiski še vedno omejeni, je pa dovoljen obisk ene zdrave osebe dnevno za 30 minut in sicer vsak dan (vključno z vikendi) med 15. in 16. uro. Obiskovalec potrebuje dovolilnico, ki jo bo dobil v primeru, ko bo prisoten pri porodu. Če obiskovalec pri porodu ne bo prisoten, bo dovolilnico za obisk dobil ob vstopu v bolnišnico, na glavnem vhodu. Pred vstopom v bolnišnico bo potrebno izpolniti vprašalnik o zdravstvenem stanju. Obvezna je uporaba varovalne maske, ki si jo mora obiskovalec zagotoviti sam in si jo nadeti že pred samim vstopom v bolnišnico.
Naknadni obiski so možni v skladu z individualnim dogovorom z vodstvom oddelka. Obvezna je uporaba maske, ki si jo je potrebno nadeti pred vstopom v bolnišnico.
 
Na pediatričnem oddelku je po predhodnjem dogovoru možen obisk ene zdrave osebe vsak dan. Obvezna je uporaba maske, ki si jo je potrebno nadeti pred vstopom v bolnišnico.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in sodelovanje!
 


Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti

Prenesi vprašalnik

Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

394
postelj
19.991
bolnikov
74,91 %
zasedenost postelj
4,69 dneva
povprečna ležalna doba
156.969
obiskov
12.766
operacij
1242
porodov
 © Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o skladnosti (ZDSMA)

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava

Na trenutni spletni strani so izvedene potrebne prilagoditve spletne strani po ZDMSA.
Povezava do ZDSMA: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?sop=2018-01-1351.