Obvestilo bodočim mamicam

Spoštovane,
 
zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa, v Splošni bolnišnici Novo mesto, vljudno naprošamo vse nosečnice, ki prihajajo na porodniški oddelek, da nam z upoštevanjem navodil pomagajo. Za vse nas je namreč izjemnega pomena, da v naprej vemo, ali je porodnica, ki ima respiratorno obolenje okužena s korona virusom ali ne.

Zato pozivamo vse nosečnice, ki imajo blago respiratorno obolenje (kašelj, vročina, bolečine v žrelu), da za datum in uro testiranja pokličejo tel. št. 07 39 16 205 med 12. in 15. uro.
Zaenkrat bomo testiranja izvajali dvakrat tedensko, če bo potrebno pa tudi večkrat.

V primeru, da ima nosečnica hude težave z dihanjem, pa naj se obrne na osebnega zdravnika, ki ji bo svetoval in jo usmeril na nadaljnji pregled in ne zgolj na informativno testiranje.

Prosimo, da tudi v primeru, ko nosečnice testiranja niso opravile, da že ob vhodu v bolnišnico opozorijo na morebitne respiratorne težave, ki jih imajo. Predvsem pa naj se ne bojijo, da zanje v primeru pozitivnega izvida brisa ne bi ustrezno poskrbeli.

 


Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti

Prenesi vprašalnik

Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

373
postelj
22.709
bolnikov
82,2 %
zasedenost postelj
4,88 dneva
povprečna ležalna doba
191.600
obiskov
15.320
operacij
1.312
porodov
 © Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o skladnosti (ZDSMA)

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava

Na trenutni spletni strani so izvedene potrebne prilagoditve spletne strani po ZDMSA.
Povezava do ZDSMA: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?sop=2018-01-1351.