Obiski danes
14:30 - 17:00

Obisk Ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je danes, 10.4.2017 obiskala Splošno bolnišnico Novo mesto in Zdravstveni dom Novo mesto, saj sta se danes izenačili papirnata in elektronska napotnica (eNapotnica), oba  zdravstvena zavoda pa sta bila udeležena v pilotnem projektu uvajanja eNaročanja in eNapotnice.

Ministrica je ob tem povedala: »Od danes naprej z eNapotnico pacientom ni več treba pošiljati papirnatih zelenih obrazcev, da se bodo naročili k zdravniku specialistu. Naročili se bodo lahko sami in tam, kjer bodo izbrali.«

Elektronsko naročanje lahko na podlagi elektronske napotnice izvede pacient sam preko portala zVem, lahko ga naroči tudi zdravnik ali medicinska sestra, lahko pa javni zdravstveni zavod organizira tudi info točko za naročanje. Še vedno pa bo mogoče naročanje tako kot doslej, osebno ali po telefonu ali preko posebne brezplačne telefonske številke klicnega centra eZdravje na 080 2445. Pacient bo 14 dni oz. tri dni pred pregledom dobil opomnik glede prihajajočega termina.

»Z uvedbo eNapotnice in eNaročanja postaja Slovenija ena izmed redkih držav, ki ima tako celovito in učinkovito urejen elektronski sistem za celoten zdravstveni sistem,« je dejala in dodala, da je to pomemben korak k celovitemu in boljšemu obvladovanju čakalnih dob, saj bo z njim onemogočeno kakršnokoli preskakovanje vrst.

Ministrico sta sprejeli in jo pospremili k praktičnem prikazu eNapotnice in eNaročanja v novomeškem zdravstvenem domu ter nato še sprejema eNapotnice v bolnišnice direktorici obeh ustanov, Alenka Simonič in Milena Kramar Zupan.

Ministrica se je nato udeležila sestanka z vodstvom Splošne bolnišnice Novo mesto, kjer je potekala razprava o načrtovanih investicijskih projektih (skupne endoskopije, skupne intezive, angiografija, energetska sanacija), o razreševanju problematike v zvezi z urgentnim centrom, pediatrije in o primerih dobre prakse v bolnišnici.

Po končanem sestanku pa je potekala še predstavitev ter pogovor o predlogu novega Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju – ZZZV.

Obisk ministrice za zdravjeObisk ministrice ZDObisk ministrice2Simona Volf, Milivoj PiletičSestanek z vodstvomSestanek1Sestanek2Sestanek3Razprava1Razprava2Razprava3Razprava4

Hitri dostop do ambulant in oddelkov

Čakalne dobe

Nacionalne čakalne dobe
čakalne dobe v bolnišnicah v Sloveniji
Naše čakalne dobe
čakalne dobe v naši bolnišnici
STATISTIKA V LETU 2018
393
postelj
21.631
bolnikov
81,70 %
zasedenost postelj
5,37dneva
povprečna ležalna doba
193.052
obiskov
15.399
operacij
1.280
porodov
 © Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki