Obiski danes
Obiski svojcev pri pacientih
do nadaljnega niso možni.
Informacije o koronavirusu

Mednarodni dan medicinskih sester - 12. maj

Zdravje je pomembna sestavina človeškega kapitala in sestavni del socialne blaginje ter kazalec razvitosti države. Ključni pomen pri tem ima enakopraven dostop vseh ljudi do kakovostnih in varnih zdravstvenih storitev. 12. maja obeležujemo Mednarodni dan medicinskih sester in letos poteka pod geslom »Medicinske sestre opozarjajo: zdravje je človekova pravica«. Osnovni koncept zdravstvene nege je skrb za zdravje in dobro počutje ljudi. Odsotnost zdravja zmanjšuje produktivnost in možnost zaposlitve, kar posledično vpliva tudi na blaginjo družbe. Vlaganje v zdravstvo je torej tudi naložba v razvoj gospodarstva. Medicinske sestre aktivno sodelujemo pri oblikovanju in načrtovanju zdravstvene politike, si pa  želimo, da bi bile še bolj slišane in upoštevane.

5. maja smo praznovali Mednarodni dan babic, kar govori, da smo medicinske sestre ob človeku od prvega vdiha do zadnjega izdiha. V zaključku bi povzela besede Zbornice – zveze medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov, ki pravi: » Kjerkoli ste, ne glede na okoliščine, zdravstvena in babiška nega bi morala biti dostopna vsem ljudem« (Utrip, maj 2018).

V Splošni bolnišnici Novo mesto si bomo še naprej prizadevali, da bomo svoje delo in poslanstvo opravljali spoštljivo, odgovorno, humano, kakovostno in varno.

Mednarodni dan medicinskih sester smo v Splošni bolnišnici Novo mesto obeležili s stojnico v avli bolnišnice.

Ponosni smo tudi na prejemnico letošnjega zlatega znaka, najvišjega priznanja Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije, ga. Marico Parapot, dipl.m.s., odgovorno medicinsko sestro dialize.  Za visoko priznanje ji iskreno čestitamo.  


Slika1Slika6Slika3Slika2Slika5Slika4

Hitri dostop do ambulant in oddelkov

Čakalne dobe

Nacionalne čakalne dobe
čakalne dobe v bolnišnicah v Sloveniji
Naše čakalne dobe
čakalne dobe v naši bolnišnici
STATISTIKA V LETU 2019
373
postelj
22.709
bolnikov
82,2 %
zasedenost postelj
4,88 dneva
povprečna ležalna doba
191.600
obiskov
15.320
operacij
1.312
porodov
 © Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki