Obiski danes
14:30 - 17:00

Mednarodni dan medicinskih sester

12. maj bodo medicinske sestre po celem svetu praznovale svoj praznik. Obeležile ga bomo tudi medicinske sestre iz Slovenije.
 
Poklic medicinske sestre je naporen, odgovoren, predvsem pa lep in dinamičen. Medicinske sestre smo ena od največjih poklicnih skupin. Poslanstvo medicinske sestre je skrb za sočloveka, skrb za zdrave in bolne na vseh ravneh delovanja, v vseh življenjskih obdobjih, od rojstva do smrti. Medicinska sestra kot glasnik zdravja vstopa v družine in ožjo ter širšo družbo. Zaveda se, da je skrb za ljudi požrtvovalno delo, predvsem pa, da je pravica vsakega posameznika varna, kakovostna in strokovna obravnava. Pri svojem delu je medicinska sestra aktiven zagovornik in svetovalec pacientom in njihovim svojcem. Delo medicinske sestre poteka podnevi in ponoči, vse dni v tednu in vse mesece v letu.
 
Letošnji moto 12. maja je: »Medicinske sestre in babice, zagovornice zdravja za vse«. Namen letošnjega mota je zajeti vse partnerje in sodelavce v multidisciplinarnem timu.
 
Svečano praznovanje mednarodnega dneva medicinskih sester bo potekalo 9. in 10. maja 2019, na Brdu pri Kranju s kongresom in slavnostno akademijo ter podelitvijo zlatih znakov, najvišjega priznanja Zbornice – Zveze. Podeljeno bo tudi priznanje za življenjsko delo.
 
V Splošni bolnišnici Novo mesto bomo Mednarodni dan medicinskih sester obeležili v petek, 10.5.2019 s stojnico v veznem hodniku ginekološko – porodniške in kirurške stavbe. Sodelovali bodo prostovoljci – dijaki, ki so za ta namen izdelali simbolična darila in jih bodo podarjali mimoidočim.
 
Na stojnico vabimo vse zaposlene, paciente in obiskovalce.
 
Vljudno vabljeni.
 

 


IMG_9278IMG_9275IMG_9279IMG_9283

Hitri dostop do ambulant in oddelkov

Čakalne dobe

Nacionalne čakalne dobe
čakalne dobe v bolnišnicah v Sloveniji
Naše čakalne dobe
čakalne dobe v naši bolnišnici
STATISTIKA V LETU 2018
393
postelj
21.631
bolnikov
81,70 %
zasedenost postelj
5,37dneva
povprečna ležalna doba
193.052
obiskov
15.399
operacij
1.280
porodov
 © Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki