Matjaž Nemec, poslanec Evropskega parlamenta na obisku v Splošni bolnišnici Novo mesto

V Splošni bolnišnici Novo mesto smo danes, 16.11.2023, gostili poslanca Evropskega parlamenta g. Matjaža Nemca, ki v Bruslju kot predstavnik slovenskih državljank in državljanov, ustvarja nove priložnosti za boljšo prihodnost naše države.
 
Na sestanku z vodstvom SB Novo mesto je beseda tekla predvsem o trenutnih izzivih, s katerimi se sooča naša bolnišnica. Pomočnica direktorice za pravne zadeve ga. Katarina Drenik je izpostavila problem reorganizacije urgentnega centra, v pogovoru pa so se dotaknili tudi kadrovskih izzivov, predvsem na tehnično-strokovnem področju, kjer ima naša bolnišnica težave z nadomeščanjem kuharic, administratorjev, IT strokovnjakov in računovodij. Izpostavljen je bil tudi izziv ustreznega nagrajevanja vodstvenega in vodilnega kadra, kar lahko prispeva k še večji učinkovitosti javnega zdravstvenega sistema.
 
G. Nemec pravi, da je Splošna bolnišnica Novo mesto ena od bolje delujočih in organiziranih regijskih bolnišnic v Sloveniji. Izpostavil je, da se v Bruslju od časa pojava covida odpirajo vprašanja, kako bi se lahko EU bolje organizirala na področju zdravstva, saj danes tam nimajo pristojnosti, da bi nagovarjali zdravstvena področja posameznih držav članic. Razmišljanja gredo v tej smeri, da bi lahko nekega dne dobili ti. »zdravstveno unijo«. To bi povezalo izzive držav članic, ki so si povsod podobni.


Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

Dekorativni element

Dekorativni element

394
postelj
22.716
bolnikov
71,09 %
zasedenost postelj
4,34 dneva
povprečna ležalna doba
157.159
obiskov
16.457
operacij
1180
porodov
© Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki | Nastavitve
Dekorativni element
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE