IZJAVA ZA JAVONST PETEK 18.6.2021

V Splošni bolnišnici Novo mesto smo na včerajšnji (17.6.2021) seji Sveta zavoda obravnavali in potrdili program dela in finančni načrt za leto 2021. Na poslovanje in delo tudi v letu 2021 najbolj vpliva epidemija COVID-19, tako na organizacijski kot na prihodkovni in odhodkovni strani. V Splošni bolnišnici Novo mesto v prvem kvartalu (1-3) po štirih letih prvič poslujemo z izgubo. Glavni razlog za negativni rezultat je poleg podcenjenih določenih zdravstvenih storitev, drastično znižanje cen COVID obravnav. V bolnišnici sicer, skladno z zakonskimi določili, načrtujemo uravnotežen poslovni rezultat.
 
Veliko skrbi in prizadevanj bomo usmerili v zagotavljanje ustrezne strukturne uravnoteženosti kadra. Pri tem bomo večji del pozornosti usmerili na pridobivanje urgentnih zdravnikov, ki jih je premalo in še ti se odločajo za delo v urgentnih ekipah na  terenu (v prehospitalnih enotah). Še naprej bomo nadaljevali z aktivnostmi, ki so namenjene nadomestitvi odhodov zdravnikov internistov. Poudarjamo, da je to še posebej velik problem, ki je nastal v času COVID epidemije, saj je število dežurnih mest poraslo iz 31 na kar 42. Prav tako bo od nas veliko napora zahtevalo pridobivanje negovalnega kadra, ki ga zaradi intenzivnega upokojevanja »Baby boom« generacije na eni strani in odhodov na porodniško na drugi, težko tako hitro nadomeščamo.
 
V letnem  programu za 2021 načrtujemo veliko  investicij, in sicer  v višini 12 mio evrov.
 
Zavedamo se, da je delo v urgentnem centru v času COVID-a še posebej težko obvladljivo, zato si bomo še naprej prizadevali za optimalnejšo organiziranost in obvladovanje dela v njem in intenzivnim sodelovanjem z zdravniki primarnega nivoja.
 
Na seji Sveta zavoda je iz mesta strokovnega direktorja odstopil prim. Milivoj Piletič, ki ga bo kot vršilec dolžnosti zamenjal  gospod Boštjan Kersnič, dr. med.. Primarij Milivoj Piletič je v zadnjih petih letih pomembno prispeval k uspešnemu delovanju bolnišnice. Za njegovo tvorno delo se mu iskreno zahvaljujemo.
 
Vodstvo je Svetu zavoda predstavilo izhodišča strateškega razvoja bolnišnice, ki so  ocenjena na cca. 55 mio EUR in vsebujejo velike investicijske in strokovne posodobitve bolnišnice. Skladno s tem vodstvo sledi ukrepom zagotavljanja večje dostopnosti storitev, posledično zagotavljanje večje varnosti, prilagajanje demografskim spremembam, posodabljanju medicinske in informacijske opreme z digitalizacijo ter ohranjanju dolgoročne vzdržne, kakovostne in socialno naravnane zdravstvene oskrbe.
 
Poudariti je potrebno, da bomo zastavljene načrte izvajali v razmerah, ko imamo v državi še vedno prisoten COVID-19, ki lahko še tako dobro zastavljene načrte spremeni.

Vodstvo bolnišnice
 


Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti

Prenesi vprašalnik

Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

Dekorativni element

Dekorativni element

394
postelj
19.991
bolnikov
74,91 %
zasedenost postelj
4,69 dneva
povprečna ležalna doba
156.969
obiskov
12.766
operacij
1242
porodov
 © Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki
Dekorativni element
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti