Izjava za javnost Splošne bolnišnice Novo mesto, torek 27.10.2020

V Splošni bolnišnici Novo mesto imamo danes hospitaliziranih 50 COVID bolnikov, od tega 7 na intenzivnem oddelku. Glede na trenutno epidemiološko situacijo oz. na porast okužb v državi, se pripravljamo na dodatne kapacitete, kar pomeni, da lahko zagotovimo do 80 COVID postelj. Poleg pljučne in infekcijske klinike za COVID paciente tako odpiramo še staro interno bolnišnico.
Istočasno že zmanjšujemo ne nujne programe, kar pomeni, da sprejemamo samo paciente s stopnjo napotitve pod nujno in zelo hitro. Vsi ostali pacienti, katerim bo termin odpovedan, bodo o drugem datumu obveščeni v najkrajšem možnem času.

Opreme, ventilatorjev, prostora imamo ta trenutek dovolj, narašča pa število okuženih med zaposlenimi (tako med zdravniki, kot med medicinskimi sestrami). Situacijo ta trenutek kadrovsko še obvladujemo, v proces pa že vključujemo specializante in tudi nekaj študentov višjega letnika Zdravstvene fakultete.

Na tem mestu še enkrat pozivamo vse, ki prihajajo v našo bolnišnico, da se držijo navodil. Ne samo nošnja mask, varnostna razdalja in razkuževanje rok. Zelo pomembno je, da so odkriti glede simptomov, ki so morebiten znak COVIDA. To, da nimate vročine, ne pomeni, da ste vzeli sredstvo za zbijanje vročine preden ste šli od doma, pomeni, da tega zdravila sploh niste potrebovali. Ponavljamo, da smo skupaj v tem in to pomeni, da moramo narediti vse, kar je potrebno, da zaščitimo sebe in druge, predvsem pa to pomeni, da skušamo v največji možni meri preprečiti vdor virusa med zaposlene v zdravstvu. Le tako bomo zmogli preživeti ta zimski čas tako, da bodo bolnice lahko še naprej nudile pomoč občanom in državljanom.                                                                                                                                    doc. dr. Milena Kramar Zupan, direktorica
                                                                                                                                    prim. Milivoj Piletič, strokovni direktor
                                                                                                                                    Simona Volf, pomočnica direktorice za zdravstveno nego
                                                                                                                                    Katarina Drenik, pomočnica direktorice za pravne zadeve
Sestanek vodstva SB NM

Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti

Prenesi vprašalnik

Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

Dekorativni element

Dekorativni element

394
postelj
19.991
bolnikov
74,91 %
zasedenost postelj
4,69 dneva
povprečna ležalna doba
156.969
obiskov
12.766
operacij
1242
porodov
 © Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki
Dekorativni element
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti