IZJAVA ZA JAVNOST SPLOŠNE BOLNIŠNICE NOVO MESTO, TOREK, 25.5.2021

V Splošni bolnišnici Novo mesto imamo danes hospitaliziranih 26 COVID bolnikov, od tega 6 na intenzivnem oddelku in 2 na polintenzivnem oddelku. Število hospitaliziranih po začetnem padcu, na naše presenečenje ostaja praktično nespremenjeno, prav tako še ne čutimo novega konkretnega upada v številu novo odkritih pozitivnih pacientov.  Kar 23 % bolnikov je v naši COVID bolnišnici iz drugih regij, saj skladno s COVID strategijo novomeška bolnišnica v tej fazi pokriva širše področje poleg Dolenjske in Bele krajine tudi Posavsko področje.

Opažamo, da je stiska ljudi, ki ne morejo do zdravnika na primarnem nivoju vse večja. Posledično je pritisk na naš Urgentni center vse močnejši, kar postaja iz dneva v dan bolj večji problem. Zelo se povečuje tudi število akutno bolnih otrok, ki sicer ne potrebujejo hospitalne obravnave, potrebujejo pa pregled pri pediatru. Še posebej velik naval je na IPP (internistično urgentno službo), kjer imamo zato tudi veliko nezadovoljstva med zdravniki internisti, ki nadomeščajo urgentne zdravnike, ki jih ni. V zadnjem času so zato dali odpoved že 4 internisti.

Naša prizadevanja in skrbi so usmerjene v nudenje pomoči vsem tistim, ki jo potrebujejo, tudi v tiste paciente, ki k nam pridejo zaradi drugih obolenj. Tudi za njih si seveda želimo nemoteno, kvalitetno in pravočasno oskrbo. Poleg tega moramo kljub utrujenosti in izčrpanosti kadra izvesti vse potrebne aktivnosti za skrajševanje čakalnih dob, ki so nastale kot posledica razglašene epidemije in boja proti korona virusu.
 
 
doc. dr. Milena Kramar Zupan, direktorica
 
 prim. Milivoj Piletič, strokovni direktor
 
Simona Volf, pomočnica direktorice za zdravstveno nego
 
Katarina Drenik, pomočnica direktorice za pravne zadeve
 

Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti

Prenesi vprašalnik

Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

Dekorativni element

Dekorativni element

394
postelj
19.991
bolnikov
74,91 %
zasedenost postelj
4,69 dneva
povprečna ležalna doba
156.969
obiskov
12.766
operacij
1242
porodov
 © Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki
Dekorativni element
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti