IZJAVA ZA JAVNOST SPLOŠNE BOLNIŠNICE NOVO MESTO, TOREK, 1.6.2021

V Splošni bolnišnici Novo mesto imamo danes hospitaliziranih 16 COVID bolnikov, od tega 4 na intenzivnem oddelku in 1 na polintenzivnem oddelku.

Situacija se na srečo umirja. Pričelo se je samotestiranje med učenci zadnjih treh razredov osnovnih šol, testirajo se tudi dijaki. Po novem  lahko v Slovenijo brez negativnega testa na novi koronavirus in brez napotitve v karanteno vstopajo tudi otroci do 15. leta starosti, ki potujejo v organizirani skupini. Priznani so tudi negativni testi in dokazila o prebolelosti iz Srbije, zrahljale so se tudi omejitve pri kongresni dejavnosti, saj je dovoljena 50-odstotna zasedenost fiksnih sedišč. 

Želimo si, da je to uvertura še v bolj umirjeno, sproščeno poletje, ki bo tudi našim zaposlenim dalo možnost počitka in koriščenja dopustov. Le tako se bomo lahko pripravili na morebitne jesenske zaostritve, ter še naprej nudili ustrezno pomoč vsem, ki bi jo potrebovali.

Da bi tovrstne želje postale resničnost, ter da bi bilo zaostrovanj tudi v prihodnosti čim manj, ne pozabimo, da virus ni izginil, ampak, da se moramo naučiti z njim živeti.

Osnovna higienska priporočila in nošenje mask, kjer drugače ne gre, so postali del našega vsakdana in majhna žrtev v primerjavi z ostrejšimi omejitvami, ki so zarezale globoko v naš vsakdan.
 
Ostanimo zdravi!

Vodstvo bolnišnice

 


Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti

Prenesi vprašalnik

Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

Dekorativni element

Dekorativni element

394
postelj
19.991
bolnikov
74,91 %
zasedenost postelj
4,69 dneva
povprečna ležalna doba
156.969
obiskov
12.766
operacij
1242
porodov
 © Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki
Dekorativni element
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti