IZJAVA ZA JAVNOST SPLOŠNE BOLNIŠNICE NOVO MESTO, TOREK, 13.4.2021

V Splošni bolnišnici Novo mesto imamo danes hospitaliziranih 41 COVID bolnikov, od tega 11  na intenzivnem oddelku. Ventiliranih je trenutno 11 pacientov, sprejemamo pa dvanajstega, ki ga bomo prav tako morali ventilirati.

Trenutno je najmlajši bolnik na intenzivnem Covid oddelku star 41 let, najstarejši pa 76. Povprečna starost na intenzivnem Covid oddelku je 63 let, na običajnem Covid oddelku pa 68 let. Starostna stopnja hospitaliziranih je nižja kot v preteklih dveh valovih. To dejstvo po eni strani pripisujemo učinku cepljenja najstarejših, po drugi strani, pa tudi temu, da je veliko starostnikov, predvsem tistih iz DSO-jev Covid že prebolelo.

Zaradi poznih zapletov COVID-a smo sprejeli nekaj bolnikov na kardiološki in pljučni oddelek, nismo pa še imeli primera, da bi bolnik, ki se je ponovno okužil ali je dobil okužbo po cepljenju, potreboval hospitalizacijo.
Največji problem ta trenutek je fizična in psihična izčrpanost kadra, saj epidemija traja že leto dni. Težave s kadri rešujemo praktično čez celotno epidemijo (zaradi obolevnosti, varstva otrok,...). To rešujemo s prerazporejanjem, specializanti in seveda tudi z odpovedjo rednih programov.

Še vedno so največji zaostanki rednih programov na področju kardiologije, ortopedije, urologije... Trudimo se delati čim več rednega (elektivnega) operacijskega programa, glede na razpoložljiv kader in zaščitne ukrepe.
Ostanimo zdravi!
 
 
 
doc. dr. Milena Kramar Zupan, direktorica
 
prim. Milivoj Piletič, strokovni direktor
 
Simona Volf, pomočnica direktorice za zdravstveno nego
 
Katarina Drenik, pomočnica direktorice za pravne zadeve
 

Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti

Prenesi vprašalnik

Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

Dekorativni element

Dekorativni element

394
postelj
19.991
bolnikov
74,91 %
zasedenost postelj
4,69 dneva
povprečna ležalna doba
156.969
obiskov
12.766
operacij
1242
porodov
 © Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki
Dekorativni element
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti