Obiski danes
14:30 - 17:00

Drzna tatvina

V Splošni bolnišnici Novo mesto ni nikoli dolgčas. Tako sta še posebej pestro noč iz četrtka na petek, 25.10.2018, doživela bolnišnična receptorka in kotlovničar, ki sta bila priča drznemu vlomu parkomata na plačniškem parkirišču.
»Naša receptorka je bila na osumljence pozorna že pred samim kaznivim dejanjem, saj so trije obiskovalci neobičajno postopali po urgentnem centru in spraševali za sendviče. Njen izostren šesti čut ji je dal vedeti, da nekaj ni tako, kot bi moralo biti, zato se je odločila, da obiskovalce podrobneje spremlja po kameri. Ni minilo dolgo, ko so si nadeli maske in se z železno palico spravili nad parkomat, odtujili kaseto z denarjem in jo ucvrli stran. Receptorka je nemudoma obvestila policijo in kotlovničarja.
»Kotlovničar se je brez obotavljanja odpravil za storilci, jim sledil in pomagal policiji, da jih je izsledila, našla in prijela«, pove Božo Podobnik, vodja tehnične službe, ki se je nemudoma lotil popravila parkomata, da ga je spravil v delujoče stanje.
Storilce je policija prijela na parkirišču ob mestni lekarni. Policija je zasegla tudi odlagalno kaseto, ki je bila pri storilcih, v kateri je bil tudi ves ukraden denar.
Parkirišče je nemoteno odprto za vse uporabnike, o dogodku pričajo samo praske na parkomatu, drugega dokaza o burni noči ni več. V Splošni bolnišnici pa smo ponosni na pogum, ažurnost in učinkovitost naših zaposlenih, ki svoje delo opravljajo z vso pozornostjo in predanostjo, zato jim lahko rečemo le: Hvala!
 

Slika 1Slika 2

Hitri dostop do ambulant in oddelkov

Čakalne dobe

Nacionalne čakalne dobe
čakalne dobe v bolnišnicah v Sloveniji
Naše čakalne dobe
čakalne dobe v naši bolnišnici
STATISTIKA V LETU 2017
395
postelj
21.719
bolnikov
79,41 %
zasedenost postelj
5,22 dneva
povprečna ležalna doba
193.574
obiskov
5.589
operacij
1.221
porodov
 © Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki