Dojenju prijazna zdravstvena ustanova

Ocenjevalna komisija Nacionalnega odbora za spodbujanje dojenja je dne, 14. maja 2019 na Pediatričnem oddelku SB Novo mesto, izvedla reocenjevanje za naziv “Dojenju prijazna zdravstvena ustanova”.

Skladno z rezultati bo ocenjevalna komisija predlagala na naslednjem rednem sestanku Nacionalnemu odboru za spodbujanje dojenja podelitev plakete: DOJENJU PRIJAZNA ZDRAVSTVENA USTANOVA, katere prejemnik bo Pediatrični oddelek SB Novo mesto.

Tako bomo obdržali naziv Dojenju prijazna zdravstvena ustanova, ki smo ga prvič pridobili v letu 2015 kot tretja zdravstvena ustanova v Sloveniji s tem nazivom.

V skladu s poslanstvom vzpodbujanja dojenja bomo tako nadaljevali z vsemi potrebnimi aktivnostmi, da bi bile vse generacije naših otrok deležne optimalne prehrane vsaj v najzgodnejšem otroštvu, saj je le-ta ključna za dobro zdravje tudi v odrasli dobi.


Unicef

Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti

Prenesi vprašalnik

Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

373
postelj
22.709
bolnikov
82,2 %
zasedenost postelj
4,88 dneva
povprečna ležalna doba
191.600
obiskov
15.320
operacij
1.312
porodov
 © Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o skladnosti (ZDSMA)

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava

Na trenutni spletni strani so izvedene potrebne prilagoditve spletne strani po ZDMSA.
Povezava do ZDSMA: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?sop=2018-01-1351.