Obiski danes
14:30 - 17:00

Aktivnosti ob tedenu otroka in tedenu dojenja

V Splošni bolnišnici Novo mesto, ki ima naziv "Dojenju prijazna ustanova" skozi vse leto potekajo aktivnosti na področju promocije in vzpodbujanja dojenja.

Ob tednu otroka in tednu dojenja v prvih dneh oktobra še posebej poudarjamo vsebine, ki prinašajo koristi za zdrav razvoj otrok. In ena ključnih za dobro otroka, družine in celotne družbe je ravno dojenje. Letošnje geslo Svetovne zveze za dojenje (WABA) je: " Dojenje: ključ do trajnostnega razvoja."

Cilji letošnjega tedna dojenja so:
  1. Obveščati: ljudi o ciljih, ki lahko pospešijo oz.izboljšajo dojenje in ustrezno hranjenje malih otrok.
  2. Zasidrati v družinah: dojenje kot ključno sestavino za trajnostni razvoj.
  3. Spodbuditi: in razvneti različne akcije za dojenje in ustrezno hranjenje malih otrok.4. Pritegniti: in sodelovati s širšim obsegom dejavnikov pri spodbujanju, zaščiti in podpori dojenja.
Na Otroškem oddelku bomo imeli v tednu otroka in dojenja številne aktivnosti, delavnice, predstave ipd. Poleg tega pa tudi predavanje o dojenju in prehrani otroka, ki bo 5.oktobra 2016 ob 10.uri. Predavanje bo izvedla predstojnica Otroškega oddelka Splošne bolnišnice Novo mesto, Tatjana Pavlin, dr.med. spec. pediatrije.

S predstavo Zrcalce smo na Otroškem oddelku obeležili začetek Tedna otroka. Letošnje geslo se glasi Svet, v katerem želim živeti. Poslanico je sestavila priznana pisateljica Desa Muck.

Ob tednu otroka je na Otroškem oddelku zelo pestro, predvsem pa dišeče že drugi dan. Danes je zadišalo po maslenih rogljičkih, ki so jih oblikovali spretni otroški prstki. Lahko si predstavljate, kako so bili slastni, saj so nam ostale le še fotografije in dišeč otroški oddelek, ki je privabljal zaposlene s sosednjih oddelkov.

Predstava zrlce (1)Predstava zrlce (2)Predstava zrlce (3)Predstava zrlce (4)Predstava zrlce (5)Predstava zrlce (6)Peka rogljickov (1)Peka rogljickov (2)Peka rogljickov (3)Peka rogljickov (4)Peka rogljickov (5)Peka rogljickov (6)Peka rogljickov (7)

Hitri dostop do ambulant in oddelkov

Čakalne dobe

Nacionalne čakalne dobe
čakalne dobe v bolnišnicah v Sloveniji
Naše čakalne dobe
čakalne dobe v naši bolnišnici
STATISTIKA V LETU 2018
393
postelj
21.631
bolnikov
81,70 %
zasedenost postelj
5,37dneva
povprečna ležalna doba
193.052
obiskov
15.399
operacij
1.280
porodov
 © Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki