8. september 2023 - SVETOVNI DAN FIZIOTERAPIJE

Svetovni dan fizioterapije (SDF) je znak enotnosti in solidarnosti do poklica in poteka po celem svetu. Predstavlja priložnost, da tako laična kot strokovna javnost bolje spozna naš poklic, namenjen bolnikom in celotni družbi. Svetovna fizioterapija (WCPT) združuje že 127 članic ter globalno predstavlja skupino več kot 660.000 fizioterapevtov. Zavzema se za visoke standarde raziskovanja, izobraževanja in z dokazi podprte fizioterapevtske prakse. Velik poudarek daje izmenjavi mednarodnih informacij, sodelovanju s sorodnimi organizacijami in interdisciplinarnemu pristopu zdravljenja. Fizioterapevti v Splošni bolnišnici Novo mesto smo člani Združenja fizioterapevtov Slovenije, ki je aktivni član Svetovne fizioterapije že 28 let.Sporočilo letošnje teme SDF »Artritis« je izbrano z namenom informirati svetovno javnost o pomembnosti fizioterapevtove vloge pri zdravljenju in obravnavi ljudi z omenjenimi težavami in da je fizioterapija pri tem izredno učinkovita. Pri vseh različnih vrstah artritisa, ki se razlikujejo na vzrok in lokacijo nastanka, je izrednega pomena gibanje, s katerim ohranjamo normalno gibljivost sklepa, upočasnimo napredovanje bolezni, zmanjšamo bolečine in izboljšamo kakovost življenja.

V Splošni bolnišnici Novo mesto bomo obeležili SDF 21.09. 2023 med 9. in 12. uro.

Na informacijski točki
v veznem hodniku v pritličju kirurške stavbe bomo v živo predstavili letošnjo temo »artritis«. Ob slikovni prestavitvi bomo svetovali tudi glede aktivnega odmora, ergonomskih ukrepov, izvajali različne merilne postopke ter individualno prikazali primerne vaje. V sejni sobi pljučnega oddelka bo imel Manijel Petrić, dipl. fizioterapevt, ob 10. uri predavanje »artritis in fizioterapija«. 

Na dogodek vljudno vabljeni člani Društva revmatikov Slovenije, obiskovalci in  zaposleni v Splošni bolnišnici Novo mesto.

Fizioterapevti SBNM


 


FTH2FTH3FTH skupnaFTH1FTH4FTH5FTH6FTH7FTH8FTH9

Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

Dekorativni element

Dekorativni element

394
postelj
22.716
bolnikov
71,09 %
zasedenost postelj
4,34 dneva
povprečna ležalna doba
157.159
obiskov
16.457
operacij
1180
porodov
© Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki | Nastavitve
Dekorativni element
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE