Informacije o koronavirusu

5. maj –mednarodni dan higiene rok

5. maja obeležujemo dan higiene rok. Aktivnostim, promociji in osveščanju o higieni rok se pridružujemo tudi v naši bolnišnici.

Higiena rok obsega umivanje in razkuževanje rok, uporabo zaščitnih rokavic in negovanje rok. Pravilno izvajanje postopkov higiene rok zagotavlja varno oskrbo pacientov v smislu preprečevanja širjenja povzročiteljev okužb ter varno delo zaposlenim v zdravstvu.

Pri pogostem umivanju rok moramo uporabljati mlačno vodo in neagresivna mila, ki imajo dodana negovalna sredstva. Vsa razkužila za roke imajo aktivno substanco alkohol, dodana pa imajo tudi negovalna sredstva. Z umivanjem odstranjujemo umazanijo in s tem tudi bakterije, s postopkom razkuževanja pa le te uničujemo. Razkuževanje je 10 do 100 krat bolj učinkovito pri uničevanju bakterij kot umivanje.

Na koži rok se nahaja veliko število bakterij, ki so na rokah stalno prisotne in bakterij, ki jih na roke dobimo med delom in jih lahko prenesemo na druge.

Zato v bolnišnici redno izvajamo izobraževanje vseh zaposlenih o pomenu pravilne higiene rok. Zaposleni enkrat na leto obnovimo znanje in pravilnost nanosa razkužila na reke.

05. maja izvedemo vrsto aktivnosti, s katerimi želimo tudi paciente in obiskovalce bolnišnice seznaniti s pomenom higiene rok. Na stojnici bomo mimoidočim delili zloženke o higieni rok, lahko si bodo roke razkužili s testnim razkužilom in si pod ultravioletno svetlobo pogledali kako je bilo razkužilo naneseno ter odgovarjali na njihova vprašanja.

Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti

Prenesi vprašalnik

Hitri dostop do ambulant in oddelkov

Čakalne dobe

Nacionalne čakalne dobe
čakalne dobe v bolnišnicah v Sloveniji
Naše čakalne dobe
čakalne dobe v naši bolnišnici
STATISTIKA V LETU 2019
373
postelj
22.709
bolnikov
82,2 %
zasedenost postelj
4,88 dneva
povprečna ležalna doba
191.600
obiskov
15.320
operacij
1.312
porodov
 © Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki