Informacije o koronavirusu

5. december - Mednarodni dan prostovoljnega dela

V Sloveniji prostovoljstvo razumemo in vrednotimo kot nekaj dobrega, lepega, dobrodošlega..., zato bo Slovenska filantropija v četrtek, 5.12.2019, organizirala 12. kongres prostovoljstva, ki bo namenjen merjenju učinkov prostovoljnega dela. Nevladne organizacije opažajo, da je prostovoljstvo med državljani Slovenije zelo zaželeno in prepoznavno, predvsem v času različnih kriz (poplave, plazovi...).
 
Tudi v bolnišnični dejavnosti so prostovoljci zelo zaželeni. Na Slovenski filantropiji pa ugotavljajo, da na tem področju ni raziskav, ki bi merile vpliv prostovoljcev na zadovoljstvo pacientov in njihovo kakovost življenja.
 
V Splošni bolnišnici Novo mesto smo naredili raziskavo o zadovoljstvu naših pacientov s prostovoljnim delom in ugotovili, da si pacienti želijo obiska prostovoljca in da zelo podpirajo to dejavnost.
 
Menimo, da je pomembno, da se raziskave na tem področju delajo širše in da so vodene iz enega centra. Tako bi prišli do podatkov, ki bi prinesli določene rezultate in bi pomagali pri nadaljnjem razvoju in delu nevladnih organizacij. Verjamemo, da bo letošnji kongres prinesel določene zaključke in predloge za izboljšanje procesov dela na področju prostovoljstva.
 
V Splošni bolnišnici Novo mesto bomo mednarodni dan prostovoljstva obeležili v sredo, 4.12.2019, s tradicionalnim prednovoletnim srečanjem vseh prostovoljcev bolnišnice in mentoric ter s prihodom Miklavža, ki bo obdaril vse prisotne. Največji donator tega srečanja je KRKA d.o.o., zato se njenemu vodstvu iskreno zahvaljujemo.
 
Na srečanju bomo obeležili tudi petnajst let našega delovanja, na kar smo zelo ponosni, saj smo primer dobre prakse v slovenskem prostoru. Svoje delo predstavljamo v ožjem in širšem okolju ter izven meja naše dežele.
 
Zaključimo lahko z mislijo Tereze Novak, direktorice Slovenske filantropije, da je prostovoljstvo kompleksen proces, ki mora zaobjeti širši spekter dejavnikov. Ti vplivajo na občutek zadovoljstva, varnosti, izpolnjenosti, sreče in zdravja tistih, ki prostovoljca potrebujejo in tistih, ki prostovoljstvo izvajajo.
 


Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti

Prenesi vprašalnik

Hitri dostop do ambulant in oddelkov

Čakalne dobe

Nacionalne čakalne dobe
čakalne dobe v bolnišnicah v Sloveniji
Naše čakalne dobe
čakalne dobe v naši bolnišnici
STATISTIKA V LETU 2019
373
postelj
22.709
bolnikov
82,2 %
zasedenost postelj
4,88 dneva
povprečna ležalna doba
191.600
obiskov
15.320
operacij
1.312
porodov
 © Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki