5. december - Mednarodni dan prostovoljnega dela

V Sloveniji prostovoljstvo razumemo in vrednotimo kot nekaj dobrega, lepega, dobrodošlega..., zato bo Slovenska filantropija v četrtek, 5.12.2019, organizirala 12. kongres prostovoljstva, ki bo namenjen merjenju učinkov prostovoljnega dela. Nevladne organizacije opažajo, da je prostovoljstvo med državljani Slovenije zelo zaželeno in prepoznavno, predvsem v času različnih kriz (poplave, plazovi...).
 
Tudi v bolnišnični dejavnosti so prostovoljci zelo zaželeni. Na Slovenski filantropiji pa ugotavljajo, da na tem področju ni raziskav, ki bi merile vpliv prostovoljcev na zadovoljstvo pacientov in njihovo kakovost življenja.
 
V Splošni bolnišnici Novo mesto smo naredili raziskavo o zadovoljstvu naših pacientov s prostovoljnim delom in ugotovili, da si pacienti želijo obiska prostovoljca in da zelo podpirajo to dejavnost.
 
Menimo, da je pomembno, da se raziskave na tem področju delajo širše in da so vodene iz enega centra. Tako bi prišli do podatkov, ki bi prinesli določene rezultate in bi pomagali pri nadaljnjem razvoju in delu nevladnih organizacij. Verjamemo, da bo letošnji kongres prinesel določene zaključke in predloge za izboljšanje procesov dela na področju prostovoljstva.
 
V Splošni bolnišnici Novo mesto bomo mednarodni dan prostovoljstva obeležili v sredo, 4.12.2019, s tradicionalnim prednovoletnim srečanjem vseh prostovoljcev bolnišnice in mentoric ter s prihodom Miklavža, ki bo obdaril vse prisotne. Največji donator tega srečanja je KRKA d.o.o., zato se njenemu vodstvu iskreno zahvaljujemo.
 
Na srečanju bomo obeležili tudi petnajst let našega delovanja, na kar smo zelo ponosni, saj smo primer dobre prakse v slovenskem prostoru. Svoje delo predstavljamo v ožjem in širšem okolju ter izven meja naše dežele.
 
Zaključimo lahko z mislijo Tereze Novak, direktorice Slovenske filantropije, da je prostovoljstvo kompleksen proces, ki mora zaobjeti širši spekter dejavnikov. Ti vplivajo na občutek zadovoljstva, varnosti, izpolnjenosti, sreče in zdravja tistih, ki prostovoljca potrebujejo in tistih, ki prostovoljstvo izvajajo.
 


Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti

Prenesi vprašalnik

Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

394
postelj
19.991
bolnikov
74,91 %
zasedenost postelj
4,69 dneva
povprečna ležalna doba
156.969
obiskov
12.766
operacij
1242
porodov
 © Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o skladnosti (ZDSMA)

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava

Na trenutni spletni strani so izvedene potrebne prilagoditve spletne strani po ZDMSA.
Povezava do ZDSMA: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?sop=2018-01-1351.