3. Dan odprtih vrat Splošne bolnišnice Novo mesto

S kronično boleznijo in na poti okrevanja po akutni bolezni ni lahko biti sam. S spremembami in omejitvami, ki jih prinaša življenje z dolgotrajno boleznijo, je včasih težko živeti, zato je vloga društev, v pacienti dobijo podporo za soočanje z boleznijo, izjemnega pomena. V Splošni bolnišnici Novo mesto se tega zavedamo in si prizadevamo razvijati partnerski odnos z vsemi deležniki znotraj in zunaj zdravstvenega sistema, ki bi lahko pozitivno vplivali na obvladovanje bolezni. Naš slogan  Dneva odprtih vrat »Skupaj v zdravstvu – več zdravja v skupnosti« vabi k takšnemu sodelovanju.
 
Ob svetovnem dnevu zdravja smo v sodelovanju z regijskimi društvi, ki delujejo na področju zdravstva, že tretje leto zapored odprli vrata vabljenim in naključnim obiskovalcem
Aktivnosti v okviru dneva odprtih vrat so se začele že 8. aprila in bodo potekale do 15. maja. V okviru programa predstavitve oddelkov in služb nas bo v aprilu obiskalo 190 osnovnošolcev in 220 srednješolcev, v okviru programa predstavitve poklicev pa 55 osnovnošolcev in 175 srednješolcev.
 
Osrednji dogodek je bil 10. aprila 2019 med 10. in 14. uro.
 
Na otvoritveni slovesnosti je direktorica bolnišnice doc.dr. Milena Kramar Zupan izpostavila vlogo bolnišnice kot osrednje zdravstvene ustanove v regiji in pomen integrirane oskrbe v kateri sodelujejo strokovnjaki iz primarnega in sekundarnega nivoja zdravstvenega sistema, kot tudi vsi deležniki iz lokalnega okolja.
 
Na letošnjem dogodku je sodelovalo 23 regijskih društev:  Društvo oseb z izgubo sluha Dolenjske in Bele krajine, tolmač slovenskega znakovnega jezika, Sonček - Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine, Spominčica – Alzheimer Slovenija - Spominčice Dolenjska, Dolenjska podružnica združenja Multipla skleroza Slovenije, Dolenjski klub združenja bolnikov s cerebrovaskularno boleznijo Slovenije, Društvo za zdravje srca in ožilja – podružnica za Dolenjsko in Belo krajino, Društvo koronarnih bolnikov Dolenjske in Bele krajine, Dolenjska enota Društva bolnikov s krvnimi boleznimi Slovenije, Društvo Celiac – življenje brez glutena, Društvo za osteoporozo Dolenjske, Društvo diabetikov Novo mesto, Rdeči križ Slovenije – OZ Novo mesto, Slovensko društvo Hospic – OO Dolenjska, Posavje in Bela krajina, Društvo revmatikov Slovenije – podružnica Dolenjske in Bele krajine, Društvo paraplegikov Dolenjske in Bele krajine, Društvo Vita za pomoč po nezgodni poškodbi glave in prvič letos Društvo bolnikov s kronično vnetno črevesno boleznijo, Društvo bolnikov s fibromialgijo, Društvo atopijski dermatitis, Društvo bolnikov s parkinsonizmom in drugimi ekstrapiramidnimi motnjami – Trepetlika in Invalidsko društvo ILCO.
 
Bolnišnica je kot primer dobre prakse prikazala celostno obravnavo ortopedskega pacienta v bolnišnici, saj  je bila v zadnjem času medijsko odmevna v širšem slovenskem prostoru.
 22 društev se je predstavilo na stojnicah, Društvo upokojencev Novo mesto pa je pripravilo predstavitev programa "Starejši za starejše," ki so se jih obiskovalci lahko ogledali na displejih bolnišnice. Društvo Spominčica je organiziralo predavanje o delovanju društva in o problematiki demence.
Slovensko društvo Hospic – OO Dolenjska, Bela krajina in Posavje je organiziralo okroglo mizo z naslovom: Paliativna oskrba – quo vadis? O zelo aktualni temi na področju zdravstvene oskrbe so spregovorili strokovni direktor bolnišnice prim. Milivoj Piletič, dr. med., specialist interne medicine, Heda Zimšek, viš.m.s., prof. zdr. vzg., Petra Gornik, dr. med., specialistka splošne kirurgije in  Maja Janežič, dipl.m.s., mag. vzg. in menedž. v zdr. Pogovor je vodil predsednik društva Janez Kramar.
 
Dogodek »Dan odprtih vrat Splošne bolnišnice Novo mesto« je bil zelo dobro sprejet in je pokazal, da poleg zdravstvenega sistema v lokalni skupnosti obstaja veliko deležnikov, ki lahko pomagajo bolnikom in njihovim najbližjim  nuditi podporo pri obvladovanju njihove bolezni. Vsi so izrazili željo po iskanju sinergij in še tesnejšem sodelovanju.


Na spodnji povezavi je možen ogled  dveh zgodb iz dogodka, objavljene v informativni oddaji Novice na Vašem kanalu.

http://www.vaskanal.com/novice/30318-dan-odprtih-vrat-v-novomeski-bolnisnici.html

http://www.vaskanal.com/novice/30319-predstavila-so-se-tudi-drustva.html

 


Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti

Prenesi vprašalnik

Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

373
postelj
22.709
bolnikov
82,2 %
zasedenost postelj
4,88 dneva
povprečna ležalna doba
191.600
obiskov
15.320
operacij
1.312
porodov
 © Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o skladnosti (ZDSMA)

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava

Na trenutni spletni strani so izvedene potrebne prilagoditve spletne strani po ZDMSA.
Povezava do ZDSMA: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?sop=2018-01-1351.