14. DNEVI MARIJE TOMŠIČ, 20. januar 2023V petek, 20.1.2023 je Splošna bolnišnica Novo mesto v sodelovanju z regijskim DMSBZT Novo mesto in Fakulteto za zdravstvene vede Novo mesto organizirala strokovno srečanje 14. dnevi Marije Tomšič v Kulturno kongresnem centru v Dolenjskih Toplicah.
Tema letošnjega srečanja je bila "ORGANIZIRANO DELOVANJE MEDICINSKIH SESTER JUGOVZHODNE REGIJE SKOZI ČAS".

V uvodnem nagovoru je udeležence nagovorila pomočnica direktorice Splošne bolnišnice Novo mesto ga. Nataša Piletič, ki je s ponosom pozdravila vse zbrane na tradicionalnem, že 14. strokovnem srečanju.

Direktorica Splošne bolnišnice Novo mesto doc. dr. Milena Kramar Zupan je poudarila, da smo v Splošni bolnišnici Novo mesto ponosni, da skupaj z Društvom medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Novo mesto ter novomeško Fakulteto za zdravstvene vede organiziramo srečanje, ki je namenjeno izobraževanju in izpopolnjevanju na področju zdravstvene nege. Ob tej priložnosti je čestitala Društvu medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Novo mesto ob njihovi 60. obletnici delovanja ter jim zaželela uspešno delovanje tudi v prihodnje. Izpostavila je, da so medicinske sestre, tehniki in babice postali ne samo pomemben, temveč odločilni člen v zdravstvenem sistemu.

Prisotnim je zaželela dobrodošlico tudi mag. Jožica Rešetič, predsednica Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Novo mesto in izpostavila pomen neprestanega izobraževanja medicinskih sester tako v preteklosti kot tudi danes, saj bodo le na tak način delovali v dobrobit pacientov in njihovih svojcev.

Dekanja novomeške Fakultete za zdravstvene vede doc. dr. Nevenka Kregar Velikonja je pozdravila predavatelje in slušatelje in izpostavila povezovanje Fakultete za zdravstvene vede v okviru izobraževanja sedanjega in bodočega medicinskega kadra.

Posvet se je nadaljeval z strokovnim delom, kjer se je zvrstilo 11 predavanj s področja zdravstvene nege.
 
 


Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

Dekorativni element

Dekorativni element

394
postelj
22.716
bolnikov
71,09 %
zasedenost postelj
4,34 dneva
povprečna ležalna doba
157.159
obiskov
16.457
operacij
1180
porodov
© Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki | Nastavitve
Dekorativni element
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave


Izjava o dostopnosti

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti.

NASTAVITVE