Obiski danes
14:30 - 17:00

Prva endoproteza kolena v okviru enodnevne hospitalne obravnave

Ni še minil teden dni, odkar smo v novomeški bolnišnici postavili nov mejnik na področju ortopedije – opravili prvo endoprotezo kolena v okviru 24-urne hospitalne obravnave. Naši ortopedi pa premikajo meje še en korak dlje.

Že vrsto let uvajamo in kontinuirano izboljšujemo programe pospešenega okrevanja po ortopedskih operacijah. Proces izobraževanja vključuje ortopede, anesteziologe, medicinske sestre in tehnike ter fizioterapevte. Z dokazi podprte izboljšave neprestano vpeljujemo v predoperativni pripravi pacientov, v operacijski dvorani, na oddelku tekom hospitalizacije ter po odpustu iz bolnišnice.

Rezultat izpopolnjevanja operativnih tehnik, protibolečinske terapije, usmerjene fizioterapije ter obravnave pacienta na oddelku je nov izjemen dosežek našega ortopedskega tima – prva endoproteza kolena v okviru enodnevne hospitalne obravnave.

Operacijo je izvedel vodja Ortopedskega oddelka Gregor Kavčič, dr. med., anestezijo pa Biljana Nikitović Vranić, dr. med.

Pacient, ki je bil sprejet zjutraj na dan operativnega posega in bil v popoldanskem času odpuščen, je bil s strokovno obravnavo in hitrim pooperativnim okrevanjem izredno zadovoljen in je v bolnišnici za endoprotezo kolena preživel vsega skupaj samo 10 ur.
Krajšanje ležalnih dob vidimo kot pozitivni stranski učinek, bistveno pa je, da je delo tako dobro opravljeno, da je zgodnji odpust možen,  da si pacient po vstavitvi endoproteze želi čimprejšnjega okrevanja in vrnitve domov ter se ob tem počuti dobro in varno.
 
Takšni dosežki potrjujejo izjemno visok strokovni nivo dela ortopedije in visok nivo kakovosti v Splošni bolnišnici Novo mesto.

Vaš Kanal - Nov mejnik slovenske ortopedije


 


Slika 1Slika 2

Hitri dostop do ambulant in oddelkov

Čakalne dobe

Nacionalne čakalne dobe
čakalne dobe v bolnišnicah v Sloveniji
Naše čakalne dobe
čakalne dobe v naši bolnišnici
STATISTIKA V LETU 2018
393
postelj
21.631
bolnikov
81,70 %
zasedenost postelj
5,37dneva
povprečna ležalna doba
193.052
obiskov
15.399
operacij
1.280
porodov
 © Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki