Delo antikoagulantne ambulante (AKA) SBNM v času COVID-19

 Delo antikoagulantne ambulante (AKA) SBNM v času COVID-19
 
Spoštovani,
 
v obdobju, ko skušamo zajeziti širitev oz. pričakujemo večje število bolnikov s COVID-19, ne moremo povsem ukiniti antikoagulantnih ambulant, saj bi to lahko povzročilo pomembno zvečanje zdravstvenega tveganja za bolnike, ki prejemajo antikoagulantna zdravila, zlasti kumarine (Marevan, Sintrom).
 
Delovanje AKA SBNM moramo optimizirati.
 
- Ambulanto smo preselili - delovala bo v pritličju stavbe porodnišnice, v prostorih specialističnih ambulant št. 7 in 8 (glavni vhod v stavbi porodnišnice, registracija na vrstomatu, nato levo po hodniku A  do konca do ambulant št. 7 in 8).
 
- Delali bomo samo ob ponedeljkih dopoldne (v primeru praznika pa prvi delovni dan v tednu – torek).
 
- Za neodložljiva vprašanja izključno glede antikoagulantne terapije (izdaja receptov, posvet o predčasni kontroli) je medicinska sestra na voljo na telefonu 07 39-16-372 v času delovanja ambulante ob ponedeljkih (ali torkih) od 7:30 do 14:30 in petkih zjutraj od 7:30 do 8:30.
 
- pomembne informacije/spremembe o delovanju AKA prejmete na odzivniku na tel.št. 07-39-16-372.
 
- Za bolnike, ki prejemajo Marevan/Sintrom: Če je to izvedljivo, prosimo, da vaš izbrani osebni zdravnik (IOZ) omogoči vodenje s pomočjo patronažne službe – prosimo, da vam meritev INR s CoaguCheck opravijo na domu in rezultat sporočijo na našo tel.št. Če je potreben venski odvzem, naj ob ponedeljkih vzorec krvi do 12:00 dostavijo v prostore internističnih ambulant stavbe porodnišnice (ambulanta 8). 
 
- Bolnike, ki prejemajo NOAK (Eliquis/Pradaxa/Xarelto), bomo čim večji meri preusmeriti v druge antikoagulantne ambulante ali obravnavo preložiti/opraviti telefonsko. Prosimo, da pripravite morebitne izvide laboratorijskih preiskav v zadnjih mesecih, s pomočjo katerih bi lahko opravili telefonski posvet brez fizičnega obiska bolnika.
 
- Bolniki boste pisno ali po telefonu obveščeni o eventuelnih preusmeritvah/prenaročilih.
 
Za razumevanje se vam zahvaljujemo.
 

Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti

Prenesi vprašalnik

Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

394
postelj
19.991
bolnikov
74,91 %
zasedenost postelj
4,69 dneva
povprečna ležalna doba
156.969
obiskov
12.766
operacij
1242
porodov
 © Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o skladnosti (ZDSMA)

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava

Na trenutni spletni strani so izvedene potrebne prilagoditve spletne strani po ZDMSA.
Povezava do ZDSMA: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?sop=2018-01-1351.