5. maj - Mednarodni dan babic

Geslo letošnjega mednarodnega dneva babic, ki ga obeležujemo 5. maja, se glasi "Babice z ženskami: praznujte, dokažite, aktivirajte, združite se – naš čas je ZDAJ!". Zbornica – Zveza in Sekcija medicinskih sester in babic, ki deluje pod njenim okriljem, se skladno s priporočili Mednarodne zveze babic (ICM) zavzemata za sodelovanje babic in žensk ter za spodbujanje in združevanje z namenom uresničevanja skupnega cilja – zagotavljanja enakosti spolov.

Babice vedno delujejo kot zagovornice pravic žensk. K spoštovanju in zagovarjanju temeljnih človekovih pravice, pravice matere, otroka in družine jih zavezuje Kodeks etike za babice Slovenije. Ta v svojem prvem načelu med drugim pravi, da babica spoštuje načelo enakosti in zagotavlja vsem enako kakovostno babiško nego, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično prepričanje, izobrazbo ali socialni položaj.

 


Vprašalnik za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti

Prenesi vprašalnik

Ambulante & oddelki

Naročanje in čakalne dobe

394
postelj
19.991
bolnikov
74,91 %
zasedenost postelj
4,69 dneva
povprečna ležalna doba
156.969
obiskov
12.766
operacij
1242
porodov
 © Splošna bolnišnica Novo mesto 2018. Vse pravice pridržane.
Pravno obvestilo | Politika zasebnosti | Piškotki
×

Prikaz za slepe in slabovidne

Barva ozadja in pisave

Izjava o skladnosti (ZDSMA)

Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava

Na trenutni spletni strani so izvedene potrebne prilagoditve spletne strani po ZDMSA.
Povezava do ZDSMA: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?sop=2018-01-1351.